Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki w sosie paprykowym

Bitki w sosie paprykowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 598 Ocena: 5565

Dodano:

Odsłon: 789

Szybki sposób na pyszne danie w sosie z papryką.

Składniki

  • 1 szynka wieprzowa
  • 2 papryki ( czerwona i żółta)
  • 1 papryka chili
  • Koncentrat pomidorowy
  • Cebula
  • Mąka pszenna do obtoczenia
  • Olej do smażenia
  • Sól
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w plastry po czym rozbijamy.
    2. Solimy i obtaczamy w mące pszennej.

  2. 3. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

  3. 4. W garnku gotujemy wodę i przekładamy usmażone mięso.

  4. 5. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.

  5. 6. Papryki kroimy w paseczki, dodajemy do cebuli.

  6. 7. Paprykę chili drobniutko kroimy i również dodajemy do cebuli

  7. 8. Mięso z sosem przekładamy do papryki, dusimy.

  8. 9. Pod koniec dodajemy koncentrat oraz ketchup, chwilę gotujemy.

  9. 10. Danie gotowe.
    11. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 22 listopada 2018 W sosie paprykowych jeszcze nie jadłem, więc będzie okazja, bo pysznie się prezentują :)
PYCHA :)
Odpowiedzi: 4 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń