Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki z indyka to lekkostrawne i delikatne danie, które z powodzeniem zastąpi tradycyjne kotlety mielone. Skorzystaj z przepisu Ewy Wachowicz, a będziesz mieć pewność, że mięso będzie soczyste i wyjątkowo delikatne.
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9539
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3094
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6608
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9539
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3094
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6608
Składniki
Sznycle z indyka przykryć folią spożywczą i lekko rozbić. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Obtoczyć w mące, nadmiar strzepać. Obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić cebulę pokrojoną w talarki. Pod koniec dodać posiekany czosnek. Zalać rosołem i śmietanką. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Wymieszać i dusić do miękkości.
Podawać z kopytkami i ogórkiem kiszonym. Można udekorować świeżym tymiankiem.