Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki z indyka to lekkostrawne i delikatne danie, które z powodzeniem zastąpi tradycyjne kotlety mielone. Skorzystaj z przepisu Ewy Wachowicz, a będziesz mieć pewność, że mięso będzie soczyste i wyjątkowo delikatne.
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 20
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 117
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 138
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 152
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 20
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 117
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 138
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 152
Składniki
Sznycle z indyka przykryć folią spożywczą i lekko rozbić. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Obtoczyć w mące, nadmiar strzepać. Obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić cebulę pokrojoną w talarki. Pod koniec dodać posiekany czosnek. Zalać rosołem i śmietanką. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Wymieszać i dusić do miękkości.
Podawać z kopytkami i ogórkiem kiszonym. Można udekorować świeżym tymiankiem.