Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki z indyka to lekkostrawne i delikatne danie, które z powodzeniem zastąpi tradycyjne kotlety mielone. Skorzystaj z przepisu Ewy Wachowicz, a będziesz mieć pewność, że mięso będzie soczyste i wyjątkowo delikatne.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 111
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8685
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 111
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 143
Przepis dnia
Spaghetti lubi chyba każdy., To jest dodatkowo urozmaicone dodatkiem oliwek...
Odsłon: 4207
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8685
Składniki
Sznycle z indyka przykryć folią spożywczą i lekko rozbić. Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Obtoczyć w mące, nadmiar strzepać. Obsmażyć z obu stron na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić cebulę pokrojoną w talarki. Pod koniec dodać posiekany czosnek. Zalać rosołem i śmietanką. Przyprawić zielem angielskim i liściem laurowym. Wymieszać i dusić do miękkości.
Podawać z kopytkami i ogórkiem kiszonym. Można udekorować świeżym tymiankiem.