Do góry

Dania główne Przepis na:

Bitki z karczku, ziemniaki, sałatka.

Bitki z karczku, ziemniaki, sałatka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1466 Ocena: 19245

Dodano:

Odsłon: 612

Bitki z wieprzowego karczku podane z ziemniakami posypanymi cebulą smażoną i sałatką z kapusty, marchwi, ogórka i papryk.

Składniki

  • karczek 2 grubsze plastry
  • ziemniaki 5-6 szt.
  • sałatka warzywna z kapusty, marchwi, ogórka i papryk
  • cebula 1 szt.
  • sól pół małej łyżeczki
  • pieprz kolorowy pół małej łyżeczki
  • pieprz czarny pół małej łyżeczki
  • pieprz ziołowy pół małej łyżeczki
  • czosnek granulowany pół małej łyżeczki
1-2 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Plastry karczku rozbijamy tłuczkiem do mięsa, posypujemy zmieszanymi przyprawami. Smażymy na rozgrzanej patelni z tłuszczem z obu stron na rumiany kolor. Dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa.

  2. W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone bitki podajemy z ziemniakami posypanymi usmażoną cebulą i sałatką warzywną.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń