Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bitki z wieprzowego karczku podane z ziemniakami posypanymi cebulą smażoną i sałatką z kapusty, marchwi, ogórka i papryk.
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 697
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1881
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 415
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 697
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1881
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 415
Składniki
Plastry karczku rozbijamy tłuczkiem do mięsa, posypujemy zmieszanymi przyprawami. Smażymy na rozgrzanej patelni z tłuszczem z obu stron na rumiany kolor. Dodajemy pokrojoną cebulę i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa.
W między czasie gotujemy ziemniaki. Usmażone bitki podajemy z ziemniakami posypanymi usmażoną cebulą i sałatką warzywną. Smacznego!!!