Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięsko, oczywiście z pure i ćwikłą!
Soczyste, lekko słodkie, a zarazem ostre mięso z kurczaka w marynacie miodowo...
Odsłon: 62
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 8898
Kotlety jajeczne z serem to świetny sposób na szybki i prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 1868
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 131
Soczyste, lekko słodkie, a zarazem ostre mięso z kurczaka w marynacie miodowo...
Odsłon: 62
Prosta do przygotowania, pyszna surówka z czerwonej kapusty z dodatkiem kukur...
Odsłon: 8898
Kotlety jajeczne z serem to świetny sposób na szybki i prosty w przygotowaniu...
Odsłon: 1868
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 131
Składniki
Karkówkę rozbiłam i podzieliłam na naturalnie się oddzielające kawałki. Na patelni podsmażyłam cebulę pokrojoną w kostkę do rumianości. Zdjęłam ją z patelni i wrzuciłam do garnka z gotującym się bulionem z liściem i zielem i czosnkiem.
Bitki obtoczyłam w mące i usmażyłam na rumiano, i dodałam je do wywaru. Dodałam też odrobinę tymianku. W szybkowarze zrobiłyby się w 30 minut ale użyłam zwykłego garnka i dusiłam je przez godzinę.
Gotowe- mięso jest delikatne i soczyste, oczywiście najlepiej smakuje z pure i buraczkami. Oczywiście sos dla gładszej konsystencji można przetrzeć przez sitko, ale wszyscy byli już głodni :) Smacznego :)