Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięsko, oczywiście z pure i ćwikłą!
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 7236
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1004
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4299
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 798
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1068
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4020
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 7236
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1004
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4299
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 798
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1068
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4020
Składniki
Karkówkę rozbiłam i podzieliłam na naturalnie się oddzielające kawałki. Na patelni podsmażyłam cebulę pokrojoną w kostkę do rumianości. Zdjęłam ją z patelni i wrzuciłam do garnka z gotującym się bulionem z liściem i zielem i czosnkiem.
Bitki obtoczyłam w mące i usmażyłam na rumiano, i dodałam je do wywaru. Dodałam też odrobinę tymianku. W szybkowarze zrobiłyby się w 30 minut ale użyłam zwykłego garnka i dusiłam je przez godzinę.
Gotowe- mięso jest delikatne i soczyste, oczywiście najlepiej smakuje z pure i buraczkami. Oczywiście sos dla gładszej konsystencji można przetrzeć przez sitko, ale wszyscy byli już głodni :) Smacznego :)