Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięsko, oczywiście z pure i ćwikłą!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22715
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15079
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4818
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45216
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 700
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22715
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15079
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4818
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45216
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 700
Składniki
Karkówkę rozbiłam i podzieliłam na naturalnie się oddzielające kawałki. Na patelni podsmażyłam cebulę pokrojoną w kostkę do rumianości. Zdjęłam ją z patelni i wrzuciłam do garnka z gotującym się bulionem z liściem i zielem i czosnkiem.
Bitki obtoczyłam w mące i usmażyłam na rumiano, i dodałam je do wywaru. Dodałam też odrobinę tymianku. W szybkowarze zrobiłyby się w 30 minut ale użyłam zwykłego garnka i dusiłam je przez godzinę.
Gotowe- mięso jest delikatne i soczyste, oczywiście najlepiej smakuje z pure i buraczkami. Oczywiście sos dla gładszej konsystencji można przetrzeć przez sitko, ale wszyscy byli już głodni :) Smacznego :)