Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne mięsko, oczywiście z pure i ćwikłą!
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 347
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3410
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 715
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 6029
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 4984
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 347
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3410
Grecka sałatka ziemniaczana.
Odsłon: 715
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 6029
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 4984
Składniki
Karkówkę rozbiłam i podzieliłam na naturalnie się oddzielające kawałki. Na patelni podsmażyłam cebulę pokrojoną w kostkę do rumianości. Zdjęłam ją z patelni i wrzuciłam do garnka z gotującym się bulionem z liściem i zielem i czosnkiem.
Bitki obtoczyłam w mące i usmażyłam na rumiano, i dodałam je do wywaru. Dodałam też odrobinę tymianku. W szybkowarze zrobiłyby się w 30 minut ale użyłam zwykłego garnka i dusiłam je przez godzinę.
Gotowe- mięso jest delikatne i soczyste, oczywiście najlepiej smakuje z pure i buraczkami. Oczywiście sos dla gładszej konsystencji można przetrzeć przez sitko, ale wszyscy byli już głodni :) Smacznego :)