Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne kluski. Potrzebujemy tylko trzech składników . Kluseczki możemy podawać na słodko i wytrawnie. Moje są w wersji wytrawnej z masłem szałwiowym i imbirem.
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11242
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 356
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 394
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11242
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 356
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 394
Składniki
Jajko , mąkę i serek ubijamy mikserem. W saganku gotujemy wodę z łyżeczką soli. Zmiksowane ciasto nabieramy łyżką, zanurzamy ją we wrzącej wodzie i małą łyżeczką odrywamy kawałki ciasta. Kluseczki robimy w dwóch partiach. Od momentu wypłynięcia, gotujemy 3 minuty i wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy okraszone stopionym masłem z posiekaną szałwią i imbirem.