Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne kluski. Potrzebujemy tylko trzech składników . Kluseczki możemy podawać na słodko i wytrawnie. Moje są w wersji wytrawnej z masłem szałwiowym i imbirem.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 333
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 241
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1372
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 333
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 241
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1372
Składniki
Jajko , mąkę i serek ubijamy mikserem. W saganku gotujemy wodę z łyżeczką soli. Zmiksowane ciasto nabieramy łyżką, zanurzamy ją we wrzącej wodzie i małą łyżeczką odrywamy kawałki ciasta. Kluseczki robimy w dwóch partiach. Od momentu wypłynięcia, gotujemy 3 minuty i wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy okraszone stopionym masłem z posiekaną szałwią i imbirem.