Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne kluski. Potrzebujemy tylko trzech składników . Kluseczki możemy podawać na słodko i wytrawnie. Moje są w wersji wytrawnej z masłem szałwiowym i imbirem.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 199
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 839
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666448
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 199
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 839
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 488
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666448
Składniki
Jajko , mąkę i serek ubijamy mikserem. W saganku gotujemy wodę z łyżeczką soli. Zmiksowane ciasto nabieramy łyżką, zanurzamy ją we wrzącej wodzie i małą łyżeczką odrywamy kawałki ciasta. Kluseczki robimy w dwóch partiach. Od momentu wypłynięcia, gotujemy 3 minuty i wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy okraszone stopionym masłem z posiekaną szałwią i imbirem.