Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie i smaczne kluski. Potrzebujemy tylko trzech składników . Kluseczki możemy podawać na słodko i wytrawnie. Moje są w wersji wytrawnej z masłem szałwiowym i imbirem.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 158
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22371
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 184
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 158
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22371
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 184
Składniki
Jajko , mąkę i serek ubijamy mikserem. W saganku gotujemy wodę z łyżeczką soli. Zmiksowane ciasto nabieramy łyżką, zanurzamy ją we wrzącej wodzie i małą łyżeczką odrywamy kawałki ciasta. Kluseczki robimy w dwóch partiach. Od momentu wypłynięcia, gotujemy 3 minuty i wyjmujemy łyżką cedzakową. Podajemy okraszone stopionym masłem z posiekaną szałwią i imbirem.