Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kurczak, cukinia, papryka - wszystko w pysznym sosie pomidorowo-bazyliowym. Szybki obiad lub kolacja, dla tych co cenią smak a niekoniecznie długie stanie przy garnkach:)
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 317
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 720
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 738
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 33
Składniki
Filet z kurczaka kroimy na plasterki, przyprawiamy solą, pieprzem cytrynowym, papryką. Obsmażamy z obu stron, przekładamy do większego garnka. Cebulę kroimy w piórka, paprykę w podłużne paski, cukinię obieramy ze skórki i kroimy w plastry. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w ćwiartki. Warzywa po kolei wrzucamy na patelnię i obsmażamy dosłownie chwilkę.
Wszystkie warzywa dodajemy do garnka z kurczakiem. Dolewamy pół szklanki wody, dodajemy przecier pomidorowy, suszoną bazylię i dusimy około 5- 7 minut. Doprawiamy jeszcze do smaku wg uznania. Podajemy z ryżem lub innym ulubionym dodatkiem.