Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne placki bananowe to smaczna przekąska dla dzieci i nie tylko, idealna na śniadanie, podwieczorek lub kolację. Wystarczy wszystkie składniki połączyć, usmażyć placuszki i pyszne danie gotowe.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2281
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4372
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1294
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 272
Składniki
Obrane ze skórki banany umieszczamy na płaskim talerzu i rozgniatamy widelcem. Do miski przekładamy jajka, dodajemy mąkę i wszystko dokładnie mieszamy. Następnie do masy dodajemy rozgniecione banany i całość jeszcze raz starannie razem łączymy. Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego oleju smażymy małe placki z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Tak przygotowane placki posypujemy cukrem pudrem i od razu podajemy.