Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące warzywa w ostrym, orientalnym sosie curry. Przepis jest szybki i bardzo łatwy - poradzi sobie z nim nawet kulinarny amator.
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1122
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 397
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3294
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 810
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1122
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 397
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3294
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 810
Składniki
Przygotowujemy warzywa: kalafior dzielimy na małe różyczki, fasolkę kroimy na mniejsze kawałki, paprykę kroimy w plasterki, marchew ścieramy (np obieraczką do ziemniaków), a cieciorkę odcedzamy. Mleko kokosowe mieszamy z pastą curry, aż do całkowitego jej rozpuszczenia. Dodajemy 300ml wody, cukier i gotujemy. Kiedy sos zacznie się gotować dodajemy warzywa. Gotujemy 10-25 minut (od momentu wrzenia), w zależności jaką miękkość warzyw chcecie uzyskać. Ja lubię chrupiące warzywa, więc gotuję tylko 10 minut Przed podaniem można doprawić, ale według mnie, pasta curry jest wystarczająco aromatyczna, ostra i słona. Podajemy z kaszą kuskus lub ryżem.