Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, sycące i bardzo proste w przygotowaniu danie czyli błyskawiczny kurczak z serem camembert, to wyśmienita propozycja na obiad dla całej rodziny. Kurczak z serem camembert znakomicie smakuje podany z ryżem i ulubioną surówką.
Pierś z kurczaka kroimy w paski a następnie oprószamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem.
Jasną część pora kroimy w półplasterki. Ser camembert kroimy na mniejsze kawałki.
Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu szklimy pokrojonego pora często mieszając, następnie dodajemy pokrojone mięso i wszystko podsmażamy około 5 minut, od czasu do czasu mieszamy. Zawartość patelni łączymy ze śmietaną oraz pokrojonym serem camembert, wszystko razem mieszamy i dusimy do momentu aż ser się rozpuści. Na końcu całość doprawiamy czarnym pieprzem, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Tak przygotowane danie posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy z ryżem i surówką.
smaczne, aromatyczne, puszyste z ciągnącym się serem ... pyszne placki dyniow...
Odsłon: 3079
Nie jest to ani lekka ani zdrowa przekąską;). Jest natomiast przepyszna, smaż...
Odsłon: 10344
Wędzenie, obok solenia i suszenia, są najstarszymi metodami konserwacji żywno...
Odsłon: 1684
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31605
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9570
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 296
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kolejne ciasto siostry Anastazji, oczywiście do przepisu...
Odsłon: 31605
Soczysta pieczeń z karkówki, bardzo aromatyczna i smaczna.
Odsłon: 9570
Przepis dnia
Sałatka ziemniaczana jest obowiązkowa na każdym polskim grillu.
Odsłon: 296
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w paski a następnie oprószamy odrobiną soli oraz czarnym pieprzem. Jasną część pora kroimy w półplasterki. Ser camembert kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni z niewielką ilością rozgrzanego tłuszczu szklimy pokrojonego pora często mieszając, następnie dodajemy pokrojone mięso i wszystko podsmażamy około 5 minut, od czasu do czasu mieszamy. Zawartość patelni łączymy ze śmietaną oraz pokrojonym serem camembert, wszystko razem mieszamy i dusimy do momentu aż ser się rozpuści. Na końcu całość doprawiamy czarnym pieprzem, mieszamy i zdejmujemy z ognia. Tak przygotowane danie posypujemy posiekaną natką pietruszki i podajemy z ryżem i surówką.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Pierogi z białym serem
Dania główne
Pstrąg z grilla
Dania główne
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus
Dania główne
Risotto ze szparagami
Pierogi z białym serem
Pyszne pierogi z białym serem polane przesmażoną śmietaną i posypane cukrem i...
Odsłon: 1
Pstrąg z grilla
Idealna ryba na piątkowy grill. Doprawiona na ostro była gotowa w 15 minut.
Odsłon: 31