Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w trochę innej wersji - pieczony ze świeżymi ziołami i płatkami drożdżowymi nadającymi lekko serowy smak. Danie nie wymaga dużego nakładu pracy.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19638
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 148
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1853
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14573
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19638
Składniki
Bób myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dodajemy do niego olej, przeciśnięty czosnek, przyprawy, płatki drożdżowe oraz zioła. Zioła możemy dodać w całości (po pieczeniu łatwiej będzie wyłowić całe gałązki) lub posiekać. Pieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym w 200 stopniach przez 40 minut. Jeśli nadal jest twardy, dopiekamy jeszcze 10 minut. Na końcu pieczemy bez przykrycia przez 5 minut. Bób świetnie smakuje z ziemniakami i jajkiem sadzonym.