Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w trochę innej wersji - pieczony ze świeżymi ziołami i płatkami drożdżowymi nadającymi lekko serowy smak. Danie nie wymaga dużego nakładu pracy.
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 124
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 339
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 372
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 124
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 339
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 372
Składniki
Bób myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dodajemy do niego olej, przeciśnięty czosnek, przyprawy, płatki drożdżowe oraz zioła. Zioła możemy dodać w całości (po pieczeniu łatwiej będzie wyłowić całe gałązki) lub posiekać. Pieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym w 200 stopniach przez 40 minut. Jeśli nadal jest twardy, dopiekamy jeszcze 10 minut. Na końcu pieczemy bez przykrycia przez 5 minut. Bób świetnie smakuje z ziemniakami i jajkiem sadzonym.