Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób w trochę innej wersji - pieczony ze świeżymi ziołami i płatkami drożdżowymi nadającymi lekko serowy smak. Danie nie wymaga dużego nakładu pracy.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15813
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4788
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 507
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15813
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4788
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 507
Składniki
Bób myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Dodajemy do niego olej, przeciśnięty czosnek, przyprawy, płatki drożdżowe oraz zioła. Zioła możemy dodać w całości (po pieczeniu łatwiej będzie wyłowić całe gałązki) lub posiekać. Pieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym w 200 stopniach przez 40 minut. Jeśli nadal jest twardy, dopiekamy jeszcze 10 minut. Na końcu pieczemy bez przykrycia przez 5 minut. Bób świetnie smakuje z ziemniakami i jajkiem sadzonym.