Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzień. Danie jest zdrowe, sycące i łatwe w przygotowaniu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25598
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2571
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1283
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25598
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2571
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1283
Składniki
Jabłka umyć, obrać, pokroić w ćwiartki, a następnie w plasterki. Skropić sokiem z cytryny.
Bób ugotować, odsączyć.
Cebule pokroić w kostkę i poddusić na maśle.
Jabłka i bób dodać do cebuli. Dusić. Dodać bulion oraz śmietanę. Posypać majerankiem i gotować na małym ogniu ok 5 minut. Posolić oraz popieprzyć do smaku.
Smacznego! :)