Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowina kakuni to japońska receptura na długo gotowany boczek. Dzięki temu mięso wychodzi niezwykle kruche i soczyste, dobór składników nadaje mu słodko-kwaśny smak. Najlepiej podać go w towarzystwie gotowanych na twardo jajek.
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1040
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4441
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 459
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2963
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38758
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1040
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4441
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 459
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2963
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38758
Składniki
Boczek pokrój w dużą kostkę i zrumień z każdej strony na rozgrzanej patelni.
Do dużego garnka wlej wino i sos sojowy, dodaj cukier, wrzuć cebulę, pora i dashi kombu. Następnie włóż boczek.
Wywar wraz z mięsem zagotuj, po czym zmniejsz ogień i trzymaj na palniku przez minimum 4 godziny.
Boczek serwuj posypany odrobiną ostrej papryki.
Jeśli jednak chcesz podać go nieco później, mięso przełóż do szklanego pojemnika i zalej zimnym wywarem spod gotowania, pozbywając się cebuli i pora. Przed zaserwowanie odgrzej całość.