Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowina kakuni to japońska receptura na długo gotowany boczek. Dzięki temu mięso wychodzi niezwykle kruche i soczyste, dobór składników nadaje mu słodko-kwaśny smak. Najlepiej podać go w towarzystwie gotowanych na twardo jajek.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22659
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15004
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4771
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44911
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 667
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 738
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22659
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15004
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4771
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44911
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 667
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 738
Składniki
Boczek pokrój w dużą kostkę i zrumień z każdej strony na rozgrzanej patelni.
Do dużego garnka wlej wino i sos sojowy, dodaj cukier, wrzuć cebulę, pora i dashi kombu. Następnie włóż boczek.
Wywar wraz z mięsem zagotuj, po czym zmniejsz ogień i trzymaj na palniku przez minimum 4 godziny.
Boczek serwuj posypany odrobiną ostrej papryki.
Jeśli jednak chcesz podać go nieco później, mięso przełóż do szklanego pojemnika i zalej zimnym wywarem spod gotowania, pozbywając się cebuli i pora. Przed zaserwowanie odgrzej całość.