Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wieprzowina kakuni to japońska receptura na długo gotowany boczek. Dzięki temu mięso wychodzi niezwykle kruche i soczyste, dobór składników nadaje mu słodko-kwaśny smak. Najlepiej podać go w towarzystwie gotowanych na twardo jajek.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 127
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 217
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 65
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 127
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 217
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 65
Składniki
Boczek pokrój w dużą kostkę i zrumień z każdej strony na rozgrzanej patelni.
Do dużego garnka wlej wino i sos sojowy, dodaj cukier, wrzuć cebulę, pora i dashi kombu. Następnie włóż boczek.
Wywar wraz z mięsem zagotuj, po czym zmniejsz ogień i trzymaj na palniku przez minimum 4 godziny.
Boczek serwuj posypany odrobiną ostrej papryki.
Jeśli jednak chcesz podać go nieco później, mięso przełóż do szklanego pojemnika i zalej zimnym wywarem spod gotowania, pozbywając się cebuli i pora. Przed zaserwowanie odgrzej całość.