Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie na obiad lub kolację nie wymagające czasochłonnych przygotowań. Ziemniaki lub kaszę i sałatkę przygotowuje się w tym czasie, kiedy boczek się gotuje. Mało bałaganu w kuchni, mało zmywania a pysznie.
Szybkowar, nóż i deska do krojenia, łyżka drewniana lub plastikowa
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Składniki
Plastry boczku kładziemy do szybkowaru na opcję sauté - 20 minut.
Wrzucamy pokrojoną na półksiężyce cebulę i trzymamy 10 minut na opcji sauté mieszając. W tym czasie kroimy grzyby na grube plastry, po czym wrzucamy i na opcji sauté trzymamy około 10 minut. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie oraz wodę.
Zamykamy szybkowar i ustawiamy na opcję 25 minut.
W tym czasie obieramy i gotujemy ziemniaki. Przygotowujemy surówkę. U mnie Coleslaw.
Kiedy szybkowar będzie odparowany, otwieramy i od razu kładziemy porcje na talerze z ziemniakami lub kaszą.