Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne danie na obiad lub kolację nie wymagające czasochłonnych przygotowań. Ziemniaki lub kaszę i sałatkę przygotowuje się w tym czasie, kiedy boczek się gotuje. Mało bałaganu w kuchni, mało zmywania a pysznie.
Szybkowar, nóż i deska do krojenia, łyżka drewniana lub plastikowa
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 95
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 41
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 88
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 95
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 41
Lekki, delikatny i puszysty omlet z twarogiem. To idealne weekendowe śniadanie!
Odsłon: 88
Składniki
Plastry boczku kładziemy do szybkowaru na opcję sauté - 20 minut.
Wrzucamy pokrojoną na półksiężyce cebulę i trzymamy 10 minut na opcji sauté mieszając. W tym czasie kroimy grzyby na grube plastry, po czym wrzucamy i na opcji sauté trzymamy około 10 minut. Dodajemy liść laurowy oraz ziele angielskie oraz wodę.
Zamykamy szybkowar i ustawiamy na opcję 25 minut.
W tym czasie obieramy i gotujemy ziemniaki. Przygotowujemy surówkę. U mnie Coleslaw.
Kiedy szybkowar będzie odparowany, otwieramy i od razu kładziemy porcje na talerze z ziemniakami lub kaszą.