Do góry

Dania główne Przepis na:

Boczniaki i spółka.

Boczniaki i spółka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 568 Ocena: 3293

Dodano:

Odsłon: 665

uwielbiamy te grzyby mogą być dodatkiem do drugiego dania jak i do chleba

Składniki

  • Tacka grzybów boczniaków(250 g),
  • 2 - 3 jajka,
  • bułka tarta,
  • olej do smażenia,
  • sól,
  • pieprz.
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Boczniaki i spółka.

Przygotowanie

  1. W grzybach twardą część ubić tłuczkiem do kotletów, posolić, popieprzyć. Na patelni rozgrzać olej, grzyby obtoczyć w jajku następnie w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z obu stron. Podałam z ziemniakami i surówką z buraczka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń