Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na przepyszny bogracz, który miałam okazję spróbować u mojej przyjaciółki - danie tak bardzo przypadło mi do gustu, że w tej chwili u nas w domu jest to jednogarnkowy obiad numer jeden. Przy okazji danie przyjazne jest dla osób na diecie bezglutenowej. Serdecznie polecam :-)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4823
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9210
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1361
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10780
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4823
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 945
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9210
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1361
Składniki
Cebule kroimy w kosteczkę. Papryki kroimy w kosteczkę. Pomidory z puszki (całe) wylewamy na talerz, usuwamy skóry i szypułki, siekamy. Mięso kroimy w kosteczkę. Ziemniaki kroimy w kosteczkę. Na dnie większego garnka rozgrzewamy trochę oliwy, następnie wrzucamy mięso, mieszamy, smażymy, solimy, sypiemy sporo słodkiej papryki i wędzonej papryki. Wrzucamy cebule, mieszamy, smażymy. Następnie wrzucamy papryki, mieszamy, chwilę dusimy. Potem wlewamy pomidory z puszki, mieszamy, znów chwilę dusimy. Następnie dolewamy gorącą wodę, tyle, by przykryć wszystkie składniki. Mieszamy, przykrywamy i na wolnym ogniu gotujemy przez 40 minut. Dodajemy ziemniaki, mieszamy, przykrywamy i na wolnym ogniu gotujemy jeszcze przez 20 minut. Jeszcze można doprawić do smaku, pieprz, szczypta ostrej papryki i ewentualnie trochę soli. I podajemy. Smacznego :-)