Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję dziś przepis na przepyszny bogracz, który miałam okazję spróbować u mojej przyjaciółki - danie tak bardzo przypadło mi do gustu, że w tej chwili u nas w domu jest to jednogarnkowy obiad numer jeden. Przy okazji danie przyjazne jest dla osób na diecie bezglutenowej. Serdecznie polecam :-)
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38511
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 396
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38511
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 396
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 160
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 371
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9247
Składniki
Cebule kroimy w kosteczkę. Papryki kroimy w kosteczkę. Pomidory z puszki (całe) wylewamy na talerz, usuwamy skóry i szypułki, siekamy. Mięso kroimy w kosteczkę. Ziemniaki kroimy w kosteczkę. Na dnie większego garnka rozgrzewamy trochę oliwy, następnie wrzucamy mięso, mieszamy, smażymy, solimy, sypiemy sporo słodkiej papryki i wędzonej papryki. Wrzucamy cebule, mieszamy, smażymy. Następnie wrzucamy papryki, mieszamy, chwilę dusimy. Potem wlewamy pomidory z puszki, mieszamy, znów chwilę dusimy. Następnie dolewamy gorącą wodę, tyle, by przykryć wszystkie składniki. Mieszamy, przykrywamy i na wolnym ogniu gotujemy przez 40 minut. Dodajemy ziemniaki, mieszamy, przykrywamy i na wolnym ogniu gotujemy jeszcze przez 20 minut. Jeszcze można doprawić do smaku, pieprz, szczypta ostrej papryki i ewentualnie trochę soli. I podajemy. Smacznego :-)