Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ulubionych składników. Dzisiaj zapraszam Was na pyszne bowl z serem halloumi, świeżymi figami, ryżem pełnoziarnistym oraz warzywami. Wszystkie składniki otula lekki dressing na bazie oleju lnianego.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 749
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424898
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 749
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424898
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Składniki
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ser halloumi kroimy w około 1,5 cm plastry, które lekko skrapiamy oliwą i grillujemy na patelni grillowej z obu stron.
Do miseczek wkładamy rukolę, ugotowany ryż oraz kawałki sera halloumi. Dodajemy do nich pokrojone rzodkiewki, figi i pomidorki koktajlowe. Do małego słoiczka wlewamy olej lniany, sok z cytryny i miód oraz dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Słoiczek zakręcamy i energicznie mieszamy. Powstałym dressingiem polewamy wszystkie składniki.