Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bowl to pożywne, zdrowe i lekkie danie, które możemy przygotować z naszych ulubionych składników. Dzisiaj zapraszam Was na pyszne bowl z serem halloumi, świeżymi figami, ryżem pełnoziarnistym oraz warzywami. Wszystkie składniki otula lekki dressing na bazie oleju lnianego.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118441
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8524
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3142
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2294
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1612
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118441
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8524
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3142
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2294
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1612
Składniki
Ryż gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ser halloumi kroimy w około 1,5 cm plastry, które lekko skrapiamy oliwą i grillujemy na patelni grillowej z obu stron.
Do miseczek wkładamy rukolę, ugotowany ryż oraz kawałki sera halloumi. Dodajemy do nich pokrojone rzodkiewki, figi i pomidorki koktajlowe. Do małego słoiczka wlewamy olej lniany, sok z cytryny i miód oraz dodajemy szczyptę soli i pieprzu. Słoiczek zakręcamy i energicznie mieszamy. Powstałym dressingiem polewamy wszystkie składniki.