Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3463
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 605
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3753
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 314
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 565
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3463
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 605
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3753
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 314
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 565
Składniki
Fasolę namoczyłam na noc w zimnej wodzie. Wodę wylałam i nastawiłam ją w nowej. Wody dałam do połowy garnka. Fasolę gotowałam od razu z kminem, zielem, liściem i chili. Gotowania będzie w sumie 1,5 h. Po godzinie dodałam pokrojone kostkę warzywa.
Boczek pokroiłam w słupki a kiełbasę w grubą kostkę. najpierw wytopiłam trochę tłuszczu z boczku i dodałam kiełbasę, żeby się na nim podsmażyła. Mięso dodałam do fasolki 15 minut przed końcem gotowania, żeby aromaty przeszły ale mięso się nie rozwodniło.
Po półtorej godziny wyjęta fasolka po zetknięciu z chłodniejszym powietrzu, powinna się łuszczyć. Dodałam koncentrat pomidorowy, garść przetartego w dłoniach majeranku. ( wcześniej by zgorzkniał) Sposób na zagęszczenie zupy: część fasoli można rozgnieść widelcem, lub miseczkę zupy można rozdrobnić w malakserze i dodać z powrotem do garnka. Zupę doprawiłam jeszcze solą i gotowe! Smacznego :)