Do góry

Dania główne Przepis na:

Brokuł pod pierzyną

Brokuł pod pierzyną

Autor:

Przepisów i artykułów: 259 Ocena: 1192

Dodano:

Odsłon: 222

Brokuł,to smaczne warzywo ,które wzbogacone o mięsny dodatek stanowi doskonałe danie obiadowe.

Składniki

  • Brokuł 1 szt.
  • Mięso mielone wieprzowe łopatka 20 dag
  • Pieczarki 15 dag
  • Cebula biała 1 szt.
  • Pomidory suszone 5 szt.
  • Natka selera 2 łyżki
  • Ząbek czosnku
  • Ser mozzarella 20 dag
  • Sól, pieprz czarny mielony ,mielona papryka,zioła środziemnomorskie
  • Olej do smażenia
  • Żurawina 10 dag
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Brokuł pod pierzyną

Przygotowanie

  1. Czosnek przecisnąć przez praskę,cebulę pokroić w kostkę,pieczarki obrać i pokroić.Mięso doprawić solą ,przyprawą do mięsa wieprzowego.Na patelni rozgrzać olej dodać czosnek ,cebulę smażyć ,dodać pieczarki,chwilę smażyć a następnie dodać mięso smażyć 10 minut.Pod koniec smażenia doprawić papryką oraz ziołami śródziemnomorskimi.Po usmażeniu wymieszać ze ściętą nacią selera i suszonymi pomidorami..

  2. Brokuł cały włożyć do wrzącej osolonej wody ,gotować całość 8 min.Wyjąć ,wyciąć głąb i nadziać farszem.Nadziany odwrócić farszem do dołu.

  3. Ser mozzarella utrzeć na tarce z grubszymi oczkami i posypać brokuł.

  4. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni ,piec do zrumienienia się sera. Ryż 1 woreczek ugotować w wywarze warzywnym.Po ugotowaniu wymieszać z żurawiną.Nakładać gałki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń