Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na aromatyczną porcję warzyw.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 831
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8946
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1321
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10551
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4755
Składniki
1. Brokuł kroimy w różyczki, wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy ok 5-10min. (żeby był lekko twardy). 2. Podgrzwamy olej wraz z wyciśnietym przez praskę ząbkiem czosnku. Wrzucamy pokrojoną w słupki marchewkę oraz ciecierzycę. Szybko dodajemy wszystkie przyprawy, cukier, ocet jabłkowy, sok z cytryny i podsmażamy ciągle mieszając. 3. Następnie podlewamy lekko wodą i dusimy pod przykryciem ok 5min., co jakiś czas mieszając. 4. Dadajemy odsączonego brokuła wraz z kilkoma łyżkami wody z gotowania, przykrywamy i całość dusimy kolejne parę minut aż brokuł zmięknie. 5. Powstały sos po spróbowaniu zagęszczamy łyżeczką skrobi ziemniaczanej oraz łyżeczką mąki kukurydzianej rozrobionymi w ok. 2 łyżkach zimnej wody.