Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na aromatyczną porcję warzyw.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1581
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 491
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 349
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 53
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1581
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 491
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 349
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 53
Składniki
1. Brokuł kroimy w różyczki, wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy ok 5-10min. (żeby był lekko twardy). 2. Podgrzwamy olej wraz z wyciśnietym przez praskę ząbkiem czosnku. Wrzucamy pokrojoną w słupki marchewkę oraz ciecierzycę. Szybko dodajemy wszystkie przyprawy, cukier, ocet jabłkowy, sok z cytryny i podsmażamy ciągle mieszając. 3. Następnie podlewamy lekko wodą i dusimy pod przykryciem ok 5min., co jakiś czas mieszając. 4. Dadajemy odsączonego brokuła wraz z kilkoma łyżkami wody z gotowania, przykrywamy i całość dusimy kolejne parę minut aż brokuł zmięknie. 5. Powstały sos po spróbowaniu zagęszczamy łyżeczką skrobi ziemniaczanej oraz łyżeczką mąki kukurydzianej rozrobionymi w ok. 2 łyżkach zimnej wody.