Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sposób na aromatyczną porcję warzyw.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4457
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1062
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3124
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38787
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4457
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1062
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3124
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38787
Składniki
1. Brokuł kroimy w różyczki, wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy ok 5-10min. (żeby był lekko twardy). 2. Podgrzwamy olej wraz z wyciśnietym przez praskę ząbkiem czosnku. Wrzucamy pokrojoną w słupki marchewkę oraz ciecierzycę. Szybko dodajemy wszystkie przyprawy, cukier, ocet jabłkowy, sok z cytryny i podsmażamy ciągle mieszając. 3. Następnie podlewamy lekko wodą i dusimy pod przykryciem ok 5min., co jakiś czas mieszając. 4. Dadajemy odsączonego brokuła wraz z kilkoma łyżkami wody z gotowania, przykrywamy i całość dusimy kolejne parę minut aż brokuł zmięknie. 5. Powstały sos po spróbowaniu zagęszczamy łyżeczką skrobi ziemniaczanej oraz łyżeczką mąki kukurydzianej rozrobionymi w ok. 2 łyżkach zimnej wody.