Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 59
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 351
Po kilku dniach urlopu i jadaniu "na mieście", przyszła ochota na domowe dani...
Odsłon: 59
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 351
Składniki
Wykonanie: Twaróg wymieszać z bułka tartą, wlać rozpuszczone masło, wsypać cukier i wbić jajka. Posolić do smaku i dokładnie utrzeć. Z ciasta na stolnicy robić wałeczki, ucinać nożem, obtaczać obficie w mące i lekko spłaszczać. Zagotować wodę z odrobiną soli i wrzucać bryłki na wrzątek. Po wypłynięciu na powierzchnię wyjąć łyżką cedzakową na talerze i polać tłuszczem.