Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostatnio w mojej kuchni powstała cukinia tarta kiszona na zupę, zrobiona na w...
Odsłon: 31
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 117
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 934
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 260
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 66
Ostatnio w mojej kuchni powstała cukinia tarta kiszona na zupę, zrobiona na w...
Odsłon: 31
Pokrojone w kawałki zdrowe, jędrne prawdziwki nawleczone na nitce, suszone w...
Odsłon: 117
Przepis dnia
Idealne danie w czasie jesiennego grzybobrania.
Odsłon: 934
Aromatyczna i pożywna zupa.
Odsłon: 260
Deser warstwowy w pucharkach zawsze sprawdza się na imprezach! Chrupiące herb...
Odsłon: 66
Składniki
Wykonanie: Twaróg wymieszać z bułka tartą, wlać rozpuszczone masło, wsypać cukier i wbić jajka. Posolić do smaku i dokładnie utrzeć. Z ciasta na stolnicy robić wałeczki, ucinać nożem, obtaczać obficie w mące i lekko spłaszczać. Zagotować wodę z odrobiną soli i wrzucać bryłki na wrzątek. Po wypłynięciu na powierzchnię wyjąć łyżką cedzakową na talerze i polać tłuszczem.