Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5126
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5126
Składniki
Wykonanie: Twaróg wymieszać z bułka tartą, wlać rozpuszczone masło, wsypać cukier i wbić jajka. Posolić do smaku i dokładnie utrzeć. Z ciasta na stolnicy robić wałeczki, ucinać nożem, obtaczać obficie w mące i lekko spłaszczać. Zagotować wodę z odrobiną soli i wrzucać bryłki na wrzątek. Po wypłynięciu na powierzchnię wyjąć łyżką cedzakową na talerze i polać tłuszczem.