Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 118
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4813
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 108
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 118
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4813
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 108
Składniki
Do mięsa wbij jedno średniej wielkości jajko i wsyp pół płaskiej łyżeczki soli oraz 1/3 płaskiej łyżeczki pieprzu. Bardzo dokładnie wymieszaj. Mięso podziel na osiem w miarę równych kulek. Z masy mięsnej uformować okrągłe płaskie kotlety, każdy obtoczyć w mące. Rozgrzać olej, smażyć bryzole na średnim ogniu, do zrumienia z obu stron. Zdjąć z patelni.
Cebulę pokroić w piórka. Dodać na patelnię. Smażyć do zeszklenia. Pod koniec cebulę posolić. Zdjąć z patelni. Pieczarki pokroić w plasterki, usmażyć na rumiano. Bryzole podawać z duszoną cebulką i pieczarkami oraz ziemniakami puree.