Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jednogarnkowe gruzińskie danie, obowiązkowo musi zawierać cebulę i pomidory oraz mięso lub ryby, reszta jest dowolna! Oczywiście rozpływa się w ustach.
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 169
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 45
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1509
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 169
Jeśli nie lubimy trzeć chrzanu, kupmy gotowy w słoiczku i połączmy go z tarty...
Odsłon: 45
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1509
Składniki
Cieciorkę namoczyłam przez noc. Baraninę pokroiłam w grubą kostkę.
Cebulę lekko zrumieniłam w rondlu. Mięso oprószyłam przyprawami, zaplatał mi się jeszcze cynamon i koper włoski, który idealnie pasuje do baraniny. Mięso i czosnek dałam do rondla i też podsmażyłam.
Dodałam namoczoną cieciorkę i paprykę oraz miętę, podlałam woda Całość dusiłam około 1,5 h- 2 h , do miękkości mięsa. Ta baranina była dosyć młoda. W sumie danie będzie się dusiło 2 h
Dodałam ziemniaki w mundurkach pokrojone w półksiężycki,pomidory sparzone i obrane ze skórki pokrojone w cząstki oraz ryż i soczewicę. Całość dusiłam jeszcze 30 min.
Pod koniec dodałam koncentrat, sól. A po wyłączeniu ognia posypałam liśćmi kolendry.
:D
Smacznego :)