Do góry

Dania główne Przepis na:

bukiet z solą (ryba w piątek)

bukiet z solą (ryba w piątek)

Autor:

Przepisów i artykułów: 254 Ocena: 2392

Dodano:

Odsłon: 387

Delikatna sola w bukiecie warzyw. Na parze, więc zdrowo i jednogarnkowo. Ryby zwykle przyrządzam w piątki, bo wtedy w sklepach są świeże dostawy. Patrzę która dobrze wygląda i kombinuję jak najlepiej smakuje :) Sola trochę kosztuje, ale podana w takim bukiecie nie wydaje się kosztownym daniem.

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
bukiet z solą (ryba w piątek)

Przygotowanie

  1. Odcinam różyczki brokuła i dokładnie myję.
    Marchew i pietruszkę obieram, dokładnie myję i temperówką do warzyw ścinam średnio cienkie postrzępione fragmenty.

    Robię to szybko, więc kształty są różne i fantazyjne.

  2. Układam warzywa i rybę w garnku do gotowania na parze, dorzucam gałązkę świeżego rozmarynu.
    Gotuję 15-20 minut - lubię średniotwarde - al dente.

  3. Przekładam na talerz szeroką łopatką.

    Uważam na rybę bo jest bardzo delikatna i potrafi się rozpaść, warzywa jeśli za bardzo zmiękną, podobnie. Doprawiam świeżo zmielonym pieprzem (nie solę, bo sól zabija różnorodność smaków warzyw).

    Delektuję się widokiem i smakiem tak prostej, łatwej, szybkiej, zdrowej potrawy ...mmm:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń