Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowiliśmy odtworzyć ten przepis w naszej polskiej wersji. Zapraszamy do przygotowania wspaniałego i aromatycznego obiadu.
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12464
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4820
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 76
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12464
Chcesz przenieść smak domowej kuchni na wyższy poziom? Nasz przepis na paszte...
Odsłon: 4820
Placki z kaszy jaglanej z miodem i z owocami (borówki, maliny, bbanany - doda...
Odsłon: 76
Składniki
Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawa do mięsa, wkładamy na godzinę do lodówki, następnie gotujemy pod przykryciem przez godzinę, po tym czasie mięso mielimy Kasze bulgur gotujemy wg zalec producenta z opakowania
Cukinie i paprykę kroimy w kostkę, przekładamy na patelnie i smażymy z dodatkiem 50g masła, podczas smażenia sukcesywnie dolewamy wody, smażymy do momentu gdy warzywa będą miękkie, pod koniec pieczenia dodajemy sól do smaku oraz 2 łyżeczki curry Zmielone mięso, kaszę bulgur, usmażone warzywa przekładamy do jednej misy i mieszamy Kluski na parze przygotowujemy wg zalec na opakowaniu
Sos: w miseczce łączymy 3 łyżki śmietany i łyżkę majonezu z dodatkiem łyżeczki czosnku granulowanego Kluski przecinamy na 3/4, smarujemy 1 łyżką sosu, dodajemy farsz około 3-4 łyżki