Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowiliśmy odtworzyć ten przepis w naszej polskiej wersji. Zapraszamy do przygotowania wspaniałego i aromatycznego obiadu.
Bułeczki BAO po polsku
Składniki
Składniki
- Kluski na parze, około 10
- 50 gramów masła
- 600 gramów mięsa z szynki wieprzowej
- 1 cukinia
- 2 papryki
- 200ml wody
- Sól, 2 łyżeczki curry
- Woreczek kaszy bulgur
- 2 łyżeczki przyprawy do mięsa
- SOS: majonez, śmietana, czosnek granulowany
Składniki
Składniki
- Kluski na parze, około 10
- 50 gramów masła
- 600 gramów mięsa z szynki wieprzowej
- 1 cukinia
- 2 papryki
- 200ml wody
- Sól, 2 łyżeczki curry
- Woreczek kaszy bulgur
- 2 łyżeczki przyprawy do mięsa
- SOS: majonez, śmietana, czosnek granulowany

Potrzebne przybory kuchenne
mikser
Etapy przygotowania
Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawa do mięsa, wkładamy na godzinę do lodówki, następnie gotujemy pod przykryciem przez godzinę, po tym czasie mięso mielimy Kasze bulgur gotujemy wg zalec producenta z opakowania

Cukinie i paprykę kroimy w kostkę, przekładamy na patelnie i smażymy z dodatkiem 50g masła, podczas smażenia sukcesywnie dolewamy wody, smażymy do momentu gdy warzywa będą miękkie, pod koniec pieczenia dodajemy sól do smaku oraz 2 łyżeczki curry Zmielone mięso, kaszę bulgur, usmażone warzywa przekładamy do jednej misy i mieszamy Kluski na parze przygotowujemy wg zalec na opakowaniu

Sos: w miseczce łączymy 3 łyżki śmietany i łyżkę majonezu z dodatkiem łyżeczki czosnku granulowanego Kluski przecinamy na 3/4, smarujemy 1 łyżką sosu, dodajemy farsz około 3-4 łyżki

Przepis w Waszym wykonaniu (1)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 10070
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 865

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 212
Ostatnio komentowane przepisy
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
- Wielkanoc
- Impreza
- Grill
- Polska
- Grecka
- Bałkańska
- Śródziemnomorska
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Warzywa
- Nabiał
- Jogurt
- Przyprawy
- Dla zdrowia
Odsłon: 10070
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Tłusty czwartek
- Polska
- Dla dzieci
- Owoce
- Nabiał
- Jajka
- Mleko
- Ciasta
- Kremy
- Dżemy
- Rogaliki
Odsłon: 865

Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 212


Składniki
- Kluski na parze, około 10
- 50 gramów masła
- 600 gramów mięsa z szynki wieprzowej
- 1 cukinia
- 2 papryki
- 200ml wody
- Sól, 2 łyżeczki curry
- Woreczek kaszy bulgur
- 2 łyżeczki przyprawy do mięsa
- SOS: majonez, śmietana, czosnek granulowany
Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawa do mięsa, wkładamy na godzinę do lodówki, następnie gotujemy pod przykryciem przez godzinę, po tym czasie mięso mielimy Kasze bulgur gotujemy wg zalec producenta z opakowania
Cukinie i paprykę kroimy w kostkę, przekładamy na patelnie i smażymy z dodatkiem 50g masła, podczas smażenia sukcesywnie dolewamy wody, smażymy do momentu gdy warzywa będą miękkie, pod koniec pieczenia dodajemy sól do smaku oraz 2 łyżeczki curry Zmielone mięso, kaszę bulgur, usmażone warzywa przekładamy do jednej misy i mieszamy Kluski na parze przygotowujemy wg zalec na opakowaniu
Sos: w miseczce łączymy 3 łyżki śmietany i łyżkę majonezu z dodatkiem łyżeczki czosnku granulowanego Kluski przecinamy na 3/4, smarujemy 1 łyżką sosu, dodajemy farsz około 3-4 łyżki
Coś innego...Fajny pomysł:)