Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obłędnie pyszne, gorące bułeczki z pieczonym kurczakiem i chrupiącym boczkiem! Idealny prosty posiłek na poprawę humoru! Zaskocz swoich gości i podaj tę przekąskę na domowej imprezie.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10775
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5371
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13112
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4851
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10775
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5371
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13112
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4851
Składniki
Cebulki kroimy w półplasterki. Kurczaka i boczek kroimy na mniejsze kawałki.
Powidła śliwkowe mieszamy z keczupem, sosem sojowym i wędzoną papryką.
Majonez mieszamy z jogurtem naturalnym, natką pietruszki, sprasowanym czosnkiem, szczyptą soli i pieprzu. Gotowy sos czosnkowy schładzamy w lodówce.
Spody bułeczek mlecznych smarujemy sosem pomidorowo-śliwkowym i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Na bułeczki wykładamy kolejno mięso kurczaka, boczek, ser cheddar i cebulę.
Przykrywamy posmarowanymi sosem pozostałymi połówkami bułek.
Wierzch posypujemy serem i pieczemy przez 10 minut w 180 stopniach z termoobiegiem.
Gotowe bułeczki podajemy z przygotowanym sosem czosnkowym. Smacznego.