Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie i proste w przygotowaniu danie pełne smaków i aromatów z wyraźną nutą curry i delikatną kaszą Bulgur.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę i oprószamy go solą oraz curry. Kaszę Bulgur gotujemy w delikatnie osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki masła, dużą szczyptą curry, w proporcji: 1 część kaszy do 2 części wody. Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy ją na oleju. Następnie dodajemy kawałki kurczaka i delikatnie go podsmażamy. Do cebulki i kurczaka dodajemy 2 łyżeczki oregano, posiekaną natkę pietruszki i zalewamy całość pomidorami z puszki. Następnie dodajemy łyżeczkę curry, pieprz cayenne, cukier brzozowy i dusimy wszystko pod przykryciem około 10 minut. Na 2 minuty przed końcem duszenia dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Całość doprawiamy solą. Na koniec ugotowaną kaszę dodajemy do sosu i wszystko dokładnie mieszamy. Życzę smacznego! :)