Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na szybkie i proste w przygotowaniu danie pełne smaków i aromatów z wyraźną nutą curry i delikatną kaszą Bulgur.
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 144
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 18
Smaki argentyńskiej przyprawy do grillowanych mięs idealnie pasują do drobiu.
Odsłon: 144
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 263
Tradycyjne pączki, ale po mojemu :) Czyli kolorowe. Pączki są z dodatkiem mł...
Odsłon: 18
Składniki
Kurczaka kroimy w kostkę i oprószamy go solą oraz curry. Kaszę Bulgur gotujemy w delikatnie osolonej wodzie z dodatkiem łyżeczki masła, dużą szczyptą curry, w proporcji: 1 część kaszy do 2 części wody. Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy ją na oleju. Następnie dodajemy kawałki kurczaka i delikatnie go podsmażamy. Do cebulki i kurczaka dodajemy 2 łyżeczki oregano, posiekaną natkę pietruszki i zalewamy całość pomidorami z puszki. Następnie dodajemy łyżeczkę curry, pieprz cayenne, cukier brzozowy i dusimy wszystko pod przykryciem około 10 minut. Na 2 minuty przed końcem duszenia dodajemy przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Całość doprawiamy solą. Na koniec ugotowaną kaszę dodajemy do sosu i wszystko dokładnie mieszamy. Życzę smacznego! :)