Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułkojaje, powszechnie znane jako tosty francuskie, świetnie smakują zarówno na słodko, jak i w wersji wytrawnej. Tutaj występują w towarzystwie aromatycznych pieczarek i sera żółtego. Sprawdzą się jako szybki obiad, pożywna kolacja albo przekąska na ciepło.
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1813
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić ok. 10 minut, pod koniec doprawiając solą, pieprzem i oregano.
Bułki przekroić na pół i moczyć w jajkach rozbełtanych z mlekiem.
Na patelni roztopić masło, kłaść namoczone bułki przekrojoną stroną do dołu.
Po zrumienieniu przewrócić bułki, ułożyć na zrumienionej stronie pieczarki oraz ser żółty i smażyć pod przykryciem do roztopienia sera. Podawać z keczupem.