Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułkojaje, powszechnie znane jako tosty francuskie, świetnie smakują zarówno na słodko, jak i w wersji wytrawnej. Tutaj występują w towarzystwie aromatycznych pieczarek i sera żółtego. Sprawdzą się jako szybki obiad, pożywna kolacja albo przekąska na ciepło.
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6617
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4541
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326994
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 6617
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4541
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1326994
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić ok. 10 minut, pod koniec doprawiając solą, pieprzem i oregano.
Bułki przekroić na pół i moczyć w jajkach rozbełtanych z mlekiem.
Na patelni roztopić masło, kłaść namoczone bułki przekrojoną stroną do dołu.
Po zrumienieniu przewrócić bułki, ułożyć na zrumienionej stronie pieczarki oraz ser żółty i smażyć pod przykryciem do roztopienia sera. Podawać z keczupem.