Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułkojaje, powszechnie znane jako tosty francuskie, świetnie smakują zarówno na słodko, jak i w wersji wytrawnej. Tutaj występują w towarzystwie aromatycznych pieczarek i sera żółtego. Sprawdzą się jako szybki obiad, pożywna kolacja albo przekąska na ciepło.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1346
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5384
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 905
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11823
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5084
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1346
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić ok. 10 minut, pod koniec doprawiając solą, pieprzem i oregano.
Bułki przekroić na pół i moczyć w jajkach rozbełtanych z mlekiem.
Na patelni roztopić masło, kłaść namoczone bułki przekrojoną stroną do dołu.
Po zrumienieniu przewrócić bułki, ułożyć na zrumienionej stronie pieczarki oraz ser żółty i smażyć pod przykryciem do roztopienia sera. Podawać z keczupem.