Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bułkojaje, powszechnie znane jako tosty francuskie, świetnie smakują zarówno na słodko, jak i w wersji wytrawnej. Tutaj występują w towarzystwie aromatycznych pieczarek i sera żółtego. Sprawdzą się jako szybki obiad, pożywna kolacja albo przekąska na ciepło.
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 125
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 42
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 12
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 125
Pełnowartościowa sałatka z rybą to dobry pomysł na lekki posiłek, który dzięk...
Odsłon: 42
Przepyszne kanapeczki we włoskim stylu. Świetne na rodzinne uroczystości na ś...
Odsłon: 12
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać umyte i pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić ok. 10 minut, pod koniec doprawiając solą, pieprzem i oregano.
Bułki przekroić na pół i moczyć w jajkach rozbełtanych z mlekiem.
Na patelni roztopić masło, kłaść namoczone bułki przekrojoną stroną do dołu.
Po zrumienieniu przewrócić bułki, ułożyć na zrumienionej stronie pieczarki oraz ser żółty i smażyć pod przykryciem do roztopienia sera. Podawać z keczupem.