Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka, tania i jakże smaczna jednogarnkowa potrawa. Zwłaszcza zadowoli wielbicieli buraczków :)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34169
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1380
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113608
Składniki
Kaszę przepłukać, zalać wodą i zagotować (ja wcześniej moczyłam ją parę godzin aby szybciej się ugotowała). Kiedy kasza trochę zmięknie, dodać przepłukaną soczewicę (u mnie czerwona - szybciej się gotuje; zieloną należałoby dodać wcześniej). Jak kasza i soczewica będą prawie miękkie, dodać startego na grubych oczkach buraka. Zamieszać, doprawić do smaku i GOTOWE :) W razie potrzeby dolewać podczas gotowania wody. Mi najbardziej smakuje, kiedy kasza jest jeszcze trochę twardawa. Danie banalne, a jakże smaczne :)