Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta, szybka, tania i jakże smaczna jednogarnkowa potrawa. Zwłaszcza zadowoli wielbicieli buraczków :)
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 920
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2139
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 920
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 87
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2139
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4158
Składniki
Kaszę przepłukać, zalać wodą i zagotować (ja wcześniej moczyłam ją parę godzin aby szybciej się ugotowała). Kiedy kasza trochę zmięknie, dodać przepłukaną soczewicę (u mnie czerwona - szybciej się gotuje; zieloną należałoby dodać wcześniej). Jak kasza i soczewica będą prawie miękkie, dodać startego na grubych oczkach buraka. Zamieszać, doprawić do smaku i GOTOWE :) W razie potrzeby dolewać podczas gotowania wody. Mi najbardziej smakuje, kiedy kasza jest jeszcze trochę twardawa. Danie banalne, a jakże smaczne :)