Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś co zadziwiło mnie smakiem. Połączenie słodkich buraków z lekko kwaśną nutą.
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 121
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5712
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2748
My name is patrol. Słoneczny patrol.
Odsłon: 121
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 5712
Polecam. Lekka, zdrowa sałatka. Nie tylko na śniadanie.
Odsłon: 2748
Składniki
Soczewicę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy i zachowujemy trochę wody. Cebulę obieramy siekamy w pół krążki, cykorię drobno kroimy, ogórka myjemy i kroimy w kosteczkę. Wkładamy do miseczki, wlewamy 1 łyżkę octu, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy. W osobnej misce mieszamy oliwę, resztę octu winnego musztardę i sok z buraków. Mieszamy z ugotowaną wcześniej soczewicą. Odstawiamy. W dużej misce Mieszamy chrzan, jajko i mąkę. Dodajemy serek wiejski i buraki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Smażymy racuchy na rozgrzanej patelni. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z soczewicą i sałatką :)