Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś co zadziwiło mnie smakiem. Połączenie słodkich buraków z lekko kwaśną nutą.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31295
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14462
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31295
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14462
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1384
Składniki
Soczewicę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy i zachowujemy trochę wody. Cebulę obieramy siekamy w pół krążki, cykorię drobno kroimy, ogórka myjemy i kroimy w kosteczkę. Wkładamy do miseczki, wlewamy 1 łyżkę octu, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy. W osobnej misce mieszamy oliwę, resztę octu winnego musztardę i sok z buraków. Mieszamy z ugotowaną wcześniej soczewicą. Odstawiamy. W dużej misce Mieszamy chrzan, jajko i mąkę. Dodajemy serek wiejski i buraki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Smażymy racuchy na rozgrzanej patelni. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z soczewicą i sałatką :)