Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś co zadziwiło mnie smakiem. Połączenie słodkich buraków z lekko kwaśną nutą.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5960
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10355
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5960
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5305
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12790
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4554
Składniki
Soczewicę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy i zachowujemy trochę wody. Cebulę obieramy siekamy w pół krążki, cykorię drobno kroimy, ogórka myjemy i kroimy w kosteczkę. Wkładamy do miseczki, wlewamy 1 łyżkę octu, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy. W osobnej misce mieszamy oliwę, resztę octu winnego musztardę i sok z buraków. Mieszamy z ugotowaną wcześniej soczewicą. Odstawiamy. W dużej misce Mieszamy chrzan, jajko i mąkę. Dodajemy serek wiejski i buraki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Smażymy racuchy na rozgrzanej patelni. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z soczewicą i sałatką :)