Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś co zadziwiło mnie smakiem. Połączenie słodkich buraków z lekko kwaśną nutą.
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 12
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 251
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 167
Tajemnicą dobrej kiełbasy drobiowej jest jej wyrobienie, indyk wcale nie jest...
Odsłon: 12
Jak to mówią na to danie najlepiej ciap kapusta jeszcze inaczej to panczkraut...
Odsłon: 150
Polecam.
Odsłon: 251
Czas na świąteczne wędzenie.
Odsłon: 167
Składniki
Soczewicę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzamy i zachowujemy trochę wody. Cebulę obieramy siekamy w pół krążki, cykorię drobno kroimy, ogórka myjemy i kroimy w kosteczkę. Wkładamy do miseczki, wlewamy 1 łyżkę octu, doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy. W osobnej misce mieszamy oliwę, resztę octu winnego musztardę i sok z buraków. Mieszamy z ugotowaną wcześniej soczewicą. Odstawiamy. W dużej misce Mieszamy chrzan, jajko i mąkę. Dodajemy serek wiejski i buraki. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Smażymy racuchy na rozgrzanej patelni. Odsączamy nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku. Podajemy z soczewicą i sałatką :)