Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe na zimowe dni na zupę i surówkę. (z ok. 1,2 kg buraków wychodzą 3 słoiki po dżemie.)
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 391
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 391
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 64
Składniki
Umyte buraki ugotować. Ostudzić. Obrać, zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Przełożyć do garnka (można podlać minimalną ilością wody). Doprawić do smaku solą, cukrem, octem (nie za dużo, bo stracą kolor). Gorące nakładać do słoików (po dżemie), mocno zakręcić. Świetne na barszcz lub do dań mięsnych (jako surówka). Smacznego.