Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe na zimowe dni na zupę i surówkę. (z ok. 1,2 kg buraków wychodzą 3 słoiki po dżemie.)
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 576
Polecam.
Odsłon: 222
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 486
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 63
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 576
Polecam.
Odsłon: 222
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 486
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 63
Składniki
Umyte buraki ugotować. Ostudzić. Obrać, zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Przełożyć do garnka (można podlać minimalną ilością wody). Doprawić do smaku solą, cukrem, octem (nie za dużo, bo stracą kolor). Gorące nakładać do słoików (po dżemie), mocno zakręcić. Świetne na barszcz lub do dań mięsnych (jako surówka). Smacznego.