Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe na zimowe dni na zupę i surówkę. (z ok. 1,2 kg buraków wychodzą 3 słoiki po dżemie.)
To pomysł na szybkie i smaczne danie - idealne na kolację lub obiad. Sos jest...
Odsłon: 85
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22746
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 370
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13175
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 137
To pomysł na szybkie i smaczne danie - idealne na kolację lub obiad. Sos jest...
Odsłon: 85
Szybkie i proste ciasto do kawki
Odsłon: 22746
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 370
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13175
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 137
Składniki
Umyte buraki ugotować. Ostudzić. Obrać, zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Przełożyć do garnka (można podlać minimalną ilością wody). Doprawić do smaku solą, cukrem, octem (nie za dużo, bo stracą kolor). Gorące nakładać do słoików (po dżemie), mocno zakręcić. Świetne na barszcz lub do dań mięsnych (jako surówka). Smacznego.