Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniałe na zimowe dni na zupę i surówkę. (z ok. 1,2 kg buraków wychodzą 3 słoiki po dżemie.)
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 246
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9501
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 246
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9501
szybkie spaghetti w trochę innym wydaniu :)
Odsłon: 1008
Składniki
Umyte buraki ugotować. Ostudzić. Obrać, zetrzeć na grubej tarce do jarzyn. Przełożyć do garnka (można podlać minimalną ilością wody). Doprawić do smaku solą, cukrem, octem (nie za dużo, bo stracą kolor). Gorące nakładać do słoików (po dżemie), mocno zakręcić. Świetne na barszcz lub do dań mięsnych (jako surówka). Smacznego.