Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny dodatek do obiadu!! Tanie i proste :-)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11973
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11973
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Buraczki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, włożyć do rondla , podlać wodą, posolić, dodać kminek i gotować na bardzo małym ogniu. Jeżeli nie doprowadzimy buraczków do wrzenia to nie stracą koloru :-). Gdy buraczki będą prawie miękkie w drugim rondlu lub głębokiej patelni, np. typu wok, rozgrzewamy olej i dodajemy mąkę robiąc z niej złotą zasmażkę. Do zasmażki dajemy buraczki razem z wodą, w której się gotowały,mieszamy dość energicznie aby całość się fajnie rozprowadziła, doprawiamy cukrem i octem, ewentualnie dosalamy i chwilę razem wszystko dusimy mieszając od czasu do czasu. Należy zachować ostrożność podczas łączenia buraków z zasmażką - bucha para i można się poparzyć!!! Podawać ciepłe lub zimne. Pyszny dodatek do ziemniaczków i mięska.