Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Buraczki na ciepło z dodatkiem jabłka to miła i bardzo smaczna odmiana od tradycyjnych buraczków podawanych na zimno. Polecam!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7893
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1149
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13659
Składniki
Buraki myjemy i gotujemy w mundurkach. Studzimy, obieramy i ścieramy na tarce (u mnie na drobnych oczkach). Cebulę drobno kroimy. Jabłko również ścieramy. Cebulę podsmażamy na łyżce oliwy, gdy się zeszkli dodajemy mąkę i chwilę podsmażamy. Dodajemy jabłko, wlewamy pół szklanki wrzątku i cukier i mieszamy trzepaczką do połączenia składników. Dusimy chwilę, dodajemy buraczki, doprawiamy solą, sokiem z cytryny lub octem i pieprzem. Dusimy chwilę, w razie potrzeby podlewamy jeszcze wodą.