Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sowita i syta kanapka która każdemu smakoszowi burgerów przypadnie do gustu. Jej wykonanie nie jest skomplikowane a doznania smakowe są genialne.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18664
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 120
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 267
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 346
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 18664
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 120
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 267
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 346
Składniki
W miseczce mieszamy keczup, musztardę i majonez, dokładnie mieszamy. W ten sposób powstanie nam bazowy sos.
Ser camembert przekrawamy wzdłuż na pół, krążki obtaczamy w jajku i bułce tartej, czynność tę powtarzamy 2-3 krotnie. Tak przygotowane krążki sera smażymy na oleju do uzyskania złotego koloru. Pilnując jednocześnie aby nie przegrzać sera ponieważ może pęknąć i ciekły ser wypłynie.
Mielone przekładamy do miski przyprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Z mięsnej masy formujemy 2 kule, które następnie spłaszczamy dłonią. Tak przygotowane mięso smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor, po około 3-4 minuty w zależości od gruboścoi hamburgerów. Usmażone kotlety odsączamy z nadmiaru tłusczu na papierowym ręczniku.
Na tej samej patelni po kotletach podsmazamy plastry boczku po kilka sekund z obu stron, aż delikatnie się przyrumienią, po czym zdejmujemy z ognia i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku
Bułki przekrawamy wzdłuż na pół, po czym wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C. i podpiekamy kilka minut. Następnie na każdej dolnej części bułki rozsmarowujemy porcję sosu. Na sosie umieszczamy kolejno: podsmażony ser, plastry boczku, kotleta, porcję sałaty lodowej oraz niewielką ilość prażonej cebulki. Górną część bułki smarujemy sosem i zamykamy nią burgera. Tak przygotowaną kanapkę od razu podajemy.