Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sowita i syta kanapka która każdemu smakoszowi burgerów przypadnie do gustu. Jej wykonanie nie jest skomplikowane a doznania smakowe są genialne.
Sekretem domowego burgera jest wg mnie dobrze zrobiony kotlet. Proponuję Ci d...
Odsłon: 770
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 249
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 301
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1882
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 389
Bardzo smaczny rolowany boczek wieprzowy, natarty solą, pieprzem i czosnkiem,...
Odsłon: 249
Pyszny sernik bez ciasta o smaku cytrynowym z dodatkiem soku i skórki z cytry...
Odsłon: 301
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1882
Dzisiaj pyszne danie z wątróbki i ryżu. Jeżeli nie macie pomysłu na jutrzejsz...
Odsłon: 389
Składniki
W miseczce mieszamy keczup, musztardę i majonez, dokładnie mieszamy. W ten sposób powstanie nam bazowy sos.
Ser camembert przekrawamy wzdłuż na pół, krążki obtaczamy w jajku i bułce tartej, czynność tę powtarzamy 2-3 krotnie. Tak przygotowane krążki sera smażymy na oleju do uzyskania złotego koloru. Pilnując jednocześnie aby nie przegrzać sera ponieważ może pęknąć i ciekły ser wypłynie.
Mielone przekładamy do miski przyprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem pieprzem i dokładnie wyrabiamy. Z mięsnej masy formujemy 2 kule, które następnie spłaszczamy dłonią. Tak przygotowane mięso smażymy na patelni z rozgrzanym olejem z obu stron na złoty kolor, po około 3-4 minuty w zależości od gruboścoi hamburgerów. Usmażone kotlety odsączamy z nadmiaru tłusczu na papierowym ręczniku.
Na tej samej patelni po kotletach podsmazamy plastry boczku po kilka sekund z obu stron, aż delikatnie się przyrumienią, po czym zdejmujemy z ognia i odsączamy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku
Bułki przekrawamy wzdłuż na pół, po czym wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temp. 180 st. C. i podpiekamy kilka minut. Następnie na każdej dolnej części bułki rozsmarowujemy porcję sosu. Na sosie umieszczamy kolejno: podsmażony ser, plastry boczku, kotleta, porcję sałaty lodowej oraz niewielką ilość prażonej cebulki. Górną część bułki smarujemy sosem i zamykamy nią burgera. Tak przygotowaną kanapkę od razu podajemy.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Klopsiki w sosie pomidorowym
Dania główne
Kurczak pieczony w słodkim sosie chili według Ewy Wachowicz
Dania główne
Polonezy schabowe według Ewy Wachowicz
Dania główne
Smażone części z kaczki, ziemniaki i sałatka.
Klopsiki w sosie pomidorowym
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1882
Kurczak pieczony w słodkim sosie chili według Ewy Wachowicz
Potrawa, choć dość nietypowa, na pewno spodoba się wszystkim, którzy dbają o...
Odsłon: 3202