Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pewnie każdemu z Was przychodzi kiedyś ochota, aby skusić się na coś mocno kalorycznego i niezbyt zdrowego. W takich przypadkach najlepiej wybrać coś co mimo wszystko jest dobrej jakości, a najlepiej przygotować samemu, bo wtedy mamy całkowitą pewność co tak naprawdę jemy. My ostatnio skusiliśmy się na burgery. Starałam się wybrać produkty dobrej jakości, wśród których nie zabrakło cebulki, którą tym razem wcześniej podsmażyłam, dzięki czemu zyskała słodki smak. Muszę się pochwalić, ze wyszło naprawdę dobrze :)
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10511
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3919
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42508
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 460
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 288
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 412
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 10511
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 3919
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42508
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 460
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 288
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 412
Składniki
Mięso usmażyć na mocno rozgrzanej patelni z odrobiną tłuszczu, przez ok.3-5 minut z każdej strony. Usmażone mięso położyć na ręcznik papierowy, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Pomidora umyć i pokroić w grube plastry. Ogórki konserwowe pokroić w paski. Cebule białą i czerwoną pokroić w krążki i podsmażyć na maśle klarowanym. Ketchup wymieszać z majonezem. Sałatę umyć i poszarpać na mniejsze kawałki. Bułki przekroić na pół. Dolną część bułki posmarować sosem majonezowo-ketchupowym, następnie położyć warstwowo: liście sałaty, pomidory, ogórki konserwowe, kawałek mięsa, cebulę białą i czerwoną, ser i przykryć górną częścią bułki również posmarowaną sosem.
Tak przygotowane burgery włożyć do rozgrzanego piekarnika na ok. 5-7 min.
Smacznego :)