Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie daj się zwieść nazwą - są tak samo dobre jak wołowe. Zachęcam do spróbowania!
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 974
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4252
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 557
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 925
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3860
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 783
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 974
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4252
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 557
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 925
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3860
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 783
Składniki
Zapraszam do zobaczenia filmu w którym pokazuję jak w łatwy sposób przygotować takie burgery.
Zaczniemy od przygotowania dżemu z czerwonej cebuli. Cebule należy obrać i pokroić ją w pióra (tak się chyba mówi :D ) Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i podsmażamy cebulę. Następnie dodajemy dwa wyciśnięte ząbki czosnku. Dodajemy 200ml czerwonego wina, zmniejszamy ogień i dusimy przez kilka minut. Dodajemy 2 łyżki miodu. Doprawiamy solą i pieprzem. Wszystko dusimy przez 20 minut. Na koniec dodajemy łyżkę octu balsamicznego i dwie łyżki brązowego cukru aby skarmelizować nasz dżem. Dżem można przestudzić i włożyć do lodówki.
Burgery robimy w sposób następujący. Potrzebujemy jedną puszkę czerwonej fasoli (musimy ją wcześniej wypłukać). Dodajemy do niej jajko i wszystko blendujemy, albo ugniatamy widelcem. Dodajemy płatki owsiane (ilość ciężko określić - powinny istotnie zagęścić masę). Doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy burgery (warto zmoczyć ręce, wówczas łatwo odejdą od dłoni). Smażymy po około dwie i pół minuty z każdej strony na oliwie z oliwek.
Bułkę przekrawamy na pół. Spodnią część bułki smarujemy majonezem. Następnie układamy sałatę, kozi ser, dżem z cebuli, burgera, pomidora i wszystko przykrywamy bułką. Życzę smacznego i zapraszam do zobaczenia filmu!