Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burgery warzywne
Artykuł sponsorowany
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4962
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13433
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7546
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4962
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13433
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5842
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7546
Składniki
Wszystkie składniki rozdrobnić w kielichu blendera lub miksera aby otrzymać dość zwartą masę. W razie potrzeby dosypać bułki tartej aby masa dała się łatwo formować.
Z masy buraczanej natłuszczonymi oliwą dłońmi uformować 4 burgery.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 165 stopni.
Włożyć burgery do kosza rozgrzanego urządzenia, wyłożonego natłuszczonym papierem do pieczenia. Ustawić czas na 10 minut, zamknąć urządzenie i kontynuować smażenie do momentu, aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami np. w bułce, z sosem czosnkowym lub BBQ, świeżą papryką, pomidorem, sałatą i cebulą.