Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Burgery warzywne
Artykuł sponsorowany
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 911
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 911
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4545
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1163
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 522
Składniki
Wszystkie składniki rozdrobnić w kielichu blendera lub miksera aby otrzymać dość zwartą masę. W razie potrzeby dosypać bułki tartej aby masa dała się łatwo formować.
Z masy buraczanej natłuszczonymi oliwą dłońmi uformować 4 burgery.
Rozgrzać urządzenie Airfryer do temperatury 165 stopni.
Włożyć burgery do kosza rozgrzanego urządzenia, wyłożonego natłuszczonym papierem do pieczenia. Ustawić czas na 10 minut, zamknąć urządzenie i kontynuować smażenie do momentu, aż urządzenie wyemituje sygnał dźwiękowy.
Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami np. w bułce, z sosem czosnkowym lub BBQ, świeżą papryką, pomidorem, sałatą i cebulą.