Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 26-02-2021
Pyszna i błyskawiczna w przygotowaniu bezmięsna wersja burgerów z grillowanym serem halloumi, warzywami oraz delikatnym sosem z awokado i natki pietruszki. Gorąco polecam! :)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 335
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1752
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 335
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1752
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 345
Składniki
Obrane i pozbawione pestki awokado przekładamy do blendera, dodajemy majonez, musztardę, pietruszkę, czosnek, sok z cytryny oraz ksylitol i miksujemy dla dobrego połączenia wszystkich składników. Powstały sos doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ser halloumi dzielimy na pół i grillujemy go na delikatnie wysmarowanej olejem patelni grillowej. Bułki hamburgerowe przekrajamy na pół i podgrzewamy 30 sekund w mikrofalówce lub 2 minuty w nagrzanym piekarniku. Spód ciepłej bułki smarujemy sosem z awokado i układamy na nim roszponkę, grillowany ser, plastry pomidora, szalotki i ogóreczków korniszonych. Wszystko przykrywamy drugą połową bułki i gotowe! :)
Do burgerów możemy włożyć także inne ulubione warzywa np. paprykę.
Jeśli lubimy ostrzejsze wersje kanapek to dodajmy do sosu papryczkę chilli. Życzę smacznego! :)