Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj Światowy Dzień Suchych Nasion Roślin Strączkowych i z tej okazji przepis na pyszne wegańskie burgery z komosy ryżowej i fasoli, pieczone, nie smażone. Link do przepisu http://zdrowonacodzien.pl/burgery-z-komosy-ryzowej-i-fasoli/. Zapraszam do upieczenia tych pysznych kotlecików.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 60
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2924
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 172
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 60
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 2924
Dzisiaj moje ulubione danie. Danie z makarony pysznego kremowego sosu no i ku...
Odsłon: 172
Składniki
Gotujemy komosę (przepłukujemy na sitku, zalewamy 300ml wody). Odsączamy fasolę. Len zalewamy wrzątkiem i na chwilę zostawiamy. Do miski przekładamy fasolę, len, komosę, pomidory + 3 łyżki oleju z pomidorów, pokrojony czosnek (można przecisnąć przez praskę) oraz przyprawy (sól, pieprz, papryka słodka, ostra, wędzona, cząber). Mieszamy i blendujemy wszystko na gładką masę. Masę wstawiamy na chwilę do lodówki (z zimnej łatwiej formujemy kotlety). Formujemy burgery, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wysmarowanej lekko olejem. Pieczemy ok. 40 minut w 200st. Po upływie 20 minut przewracamy burgery na drugą stronę. Podajemy z surówką, np. z buraczków. Szybki przepis na buraczki tu: http://zdrowonacodzien.pl/pulpeciki-z-indyka-z-ryzem-curry/. Smacznego