Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy fast food – zdrowszy, bardziej wartościowy i przede wszystkim mniej kaloryczny.
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40666
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1062
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3391
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40666
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1062
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3391
Składniki
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. W misce mieszamy ze sobą maślankę, jajko i przyprawy. Dodajemy pokrojone filety, mieszamy dokładnie, by marynata każdy kawałek mięsa i ostawiamy na minimum 1h w chłodne miejsce (najlepiej na noc). Płatki kukurydziane przekładamy do worka foliowego, kładziemy na płaskiej powierzchni i kruszymy za pomocą wałka. Każdy kawałek fileta obtaczamy dokładnie w płatkach kukurydzianych. Układamy na blaszce i pieczemy w 200 stopniach przez około 20-25 minut. Bułki przekroić na pół i opiec na tosterze lub na grillu (patelni grillowej) jednocześnie ją podgrzewając. Na dolnej połówce rozsmarować majonez, położyć sałatę, później usmażone kawałki kurczaka, plasterki pomidora, cebuli i ogórka, posmarować ketchupem. Burgera złożyć i podawać.