Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy fast food – zdrowszy, bardziej wartościowy i przede wszystkim mniej kaloryczny.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 787
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 640
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13522
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2858
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 787
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 640
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13522
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2858
Składniki
Filety z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy na małe kawałki. W misce mieszamy ze sobą maślankę, jajko i przyprawy. Dodajemy pokrojone filety, mieszamy dokładnie, by marynata każdy kawałek mięsa i ostawiamy na minimum 1h w chłodne miejsce (najlepiej na noc). Płatki kukurydziane przekładamy do worka foliowego, kładziemy na płaskiej powierzchni i kruszymy za pomocą wałka. Każdy kawałek fileta obtaczamy dokładnie w płatkach kukurydzianych. Układamy na blaszce i pieczemy w 200 stopniach przez około 20-25 minut. Bułki przekroić na pół i opiec na tosterze lub na grillu (patelni grillowej) jednocześnie ją podgrzewając. Na dolnej połówce rozsmarować majonez, położyć sałatę, później usmażone kawałki kurczaka, plasterki pomidora, cebuli i ogórka, posmarować ketchupem. Burgera złożyć i podawać.