Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 150
Składniki
Namocz kajzerkę w mleku, odciśnij i porwij na mniejsze kawałki. Wymieszaj wołowinę ze szczyptą soli oraz pieprzu. Dodaj bułkę, jajko, chilli, oregano, kumin i sos sojowy. Wymieszaj i odstaw na 15 minut. Rzodkiewki pokrój w plasterki. Pokrój łodygi dymki w paski długości ok. 4 cm. Ugotuj ziemniaki.
W międzyczasie zwilżonymi dłońmi formuj burgery wielkości pięści, smaruj oliwą i układaj na kratce grilla. Grilluj z obu stron po ok. 3 minuty. Ugotowane ziemniaki pokrój w plastry. Rozpuść masło na patelni wraz z oliwą. Zdejmij z ognia, wymieszaj z octem, pieprzem i solą. Ziemniaki posyp dymką i rzodkiewkami. Polej sosem. Wokół ułóż burgery.
Czas przygotowania: 45 minut. Poziom: średni. Porcja 801 kcal.Źródło: TV14