Do góry

Dania główne Przepis na:

Buritto po polsku

Buritto po polsku

Autor:

Przepisów i artykułów: 114 Ocena: 549

Dodano:

Odsłon: 666

Ulubione danie mojego brata :-)

Składniki

  • 400 g wołowiny ligawa
  • 1 szalotka
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 190 g ogóreczków krokodylków
  • 1 puszka pomidorów bez skórki (całe)
  • 1 łyżka masła klarowanego
  • 2 łyżeczki papryki chilli w oliwie z oliwek najwyżej jakości z pierwszego tłoczenia
  • 1/2 łyżeczki cukru trzcinowego
  • sól morska
  • 1 łyżeczka oregano
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • 1/3 łyżeczki cynamonu
5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso zmiel.

    2. W rondelku rozgrzej masło klarowane.

    3. Na rozgrzane masło wrzuć posiekane ząbki czosnku i szalotkę.

    4. Gdy się podsmażą dodaj zmielone mięso.

    5. Gdy płyn odparuje dodaj papryczki chilli, sól morską oraz odsączoną z zalewy czerwoną fasolę, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ogóreczki.

    6. Dodaj puszkę pomidorów, cukier oraz pozostałe przyprawy.

    7. Duś do czasu, aż płyn odparuje.

    8. Podawaj z tortillą podpieczoną na patelni grillowej.

    9. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń