Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ulubione danie mojego brata :-)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1273
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2915
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1009
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1777
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1273
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2915
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1009
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1777
Składniki
1. Mięso zmiel. 2. W rondelku rozgrzej masło klarowane. 3. Na rozgrzane masło wrzuć posiekane ząbki czosnku i szalotkę. 4. Gdy się podsmażą dodaj zmielone mięso. 5. Gdy płyn odparuje dodaj papryczki chilli, sól morską oraz odsączoną z zalewy czerwoną fasolę, kukurydzę oraz pokrojone w kostkę ogóreczki. 6. Dodaj puszkę pomidorów, cukier oraz pozostałe przyprawy. 7. Duś do czasu, aż płyn odparuje. 8. Podawaj z tortillą podpieczoną na patelni grillowej. 9. Smacznego.