Dania główne Przepis na:
Busz Polędwiczka

Przepisów i artykułów: 596 Ocena: 5510
Dodano: 06.08.2019
Odsłon: 5956
Składniki
- 2 polędwiczki wieprzowe
- Sól
- Pieprz
- Olej do smażenia
- Cebula
- 25 dag pieczarek
- 2 papryki czerwone
- 5 ogórków kiszonych
- 200 ml koncentratu pomidorowego
- 3 łyżki ketchup pikantnego
- 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
- Szczypta chili
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
1. Mięso kroimy w 2 cm plastry.
2. Prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości.
3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
-
4. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
-
7. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki oraz ogórki.
-
8. Wlewamy przecier, ketchup oraz musztardę.
-
9. Wsypujemy chili, mieszamy i chwilę gotujemy.
-
10. Sos łączymy z mięsem.
-
11. Danie gotowe.
12. Smacznego.
Komentarze do przepisu (5)

Docherro 07 sierpniaZgłoś do usunięcia
Przepyszne danie:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

rosynka 07 sierpniaZgłoś do usunięcia
Bardzo smaczne danie!1 Kto głosował? | Odpowiedz

slodkisentyment 07 sierpniaZgłoś do usunięcia
Oj pysznie. Chętnie bym wciągnęła :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

SlodkoSlodka83 06 sierpniaZgłoś do usunięcia
Ciekawa nazwa ;-) Pyszne mięsko :-)2 Kto głosował? | Odpowiedz

babcitereskiciasta 06 sierpniaZgłoś do usunięcia
Doskonałe danie.:)2 Kto głosował? | Odpowiedz