Do góry

Dania główne Przepis na:

Busz Polędwiczka

Busz Polędwiczka

Autor:

Przepisów i artykułów: 596 Ocena: 5510

Dodano:

Odsłon: 5956

Mięciutkie, delikatne mięso z polędwiczki wieprzowej w pysznym sosie z warzywami.

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia
  • Cebula
  • 25 dag pieczarek
  • 2 papryki czerwone
  • 5 ogórków kiszonych
  • 200 ml koncentratu pomidorowego
  • 3 łyżki ketchup pikantnego
  • 3 łyżeczki musztardy sarepskiej
  • Szczypta chili
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Mięso kroimy w 2 cm plastry.
    2. Prużymy na rozgrzanym oleju do miękkości.
    3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  2. 4. Cebulę obieramy kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
    5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki.
    6. Doprawiamy pieprzem oraz solą.

  3. 7. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę papryki oraz ogórki.

  4. 8. Wlewamy przecier, ketchup oraz musztardę.

  5. 9. Wsypujemy chili, mieszamy i chwilę gotujemy.

  6. 10. Sos łączymy z mięsem.

  7. 11. Danie gotowe.
    12. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń