Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kuchnia włoska, moja propozycja na calzone:), smakuje inaczej niż pizza. Proporcje na 2 pierogi
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 576
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11684
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13492
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 576
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11684
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13492
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
W ciepłej wodzie rozrobić drożdże, połączyć z mąką, oliwą, tak żeby się odrywało od ręki ale nie było suche. Szczypta soli pieprzu. Wyrobić naprawdę dobrze, aby było elastyczne. Odstawić na 20 min. Jeszcze raz wyrobić, rozwałkować okrąg. Nakłuć widelcem.
Szpinak rozmrozić w rondelku doprawić czosnkiem, sola i pieprzem. Podsmażyć cebulkę, pieczarki odparować. Pokroić w kostkę paprykę. Na połówkę ciasta wyłożyć ketchup, starty ser, pieczarki z cebulką, szpinak, paprykę, oliwki, jeszcze raz ser. Ciasto złożyć na pół, zagnieść końcówki. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem. Piec około 20 min 200stopni.