Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kuchnia włoska, moja propozycja na calzone:), smakuje inaczej niż pizza. Proporcje na 2 pierogi
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2347
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8768
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2347
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3808
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 681
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8768
Składniki
W ciepłej wodzie rozrobić drożdże, połączyć z mąką, oliwą, tak żeby się odrywało od ręki ale nie było suche. Szczypta soli pieprzu. Wyrobić naprawdę dobrze, aby było elastyczne. Odstawić na 20 min. Jeszcze raz wyrobić, rozwałkować okrąg. Nakłuć widelcem.
Szpinak rozmrozić w rondelku doprawić czosnkiem, sola i pieprzem. Podsmażyć cebulkę, pieczarki odparować. Pokroić w kostkę paprykę. Na połówkę ciasta wyłożyć ketchup, starty ser, pieczarki z cebulką, szpinak, paprykę, oliwki, jeszcze raz ser. Ciasto złożyć na pół, zagnieść końcówki. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem. Piec około 20 min 200stopni.