Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna kuchnia włoska, moja propozycja na calzone:), smakuje inaczej niż pizza. Proporcje na 2 pierogi
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203300
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 5065
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1682
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1203300
Składniki
W ciepłej wodzie rozrobić drożdże, połączyć z mąką, oliwą, tak żeby się odrywało od ręki ale nie było suche. Szczypta soli pieprzu. Wyrobić naprawdę dobrze, aby było elastyczne. Odstawić na 20 min. Jeszcze raz wyrobić, rozwałkować okrąg. Nakłuć widelcem.
Szpinak rozmrozić w rondelku doprawić czosnkiem, sola i pieprzem. Podsmażyć cebulkę, pieczarki odparować. Pokroić w kostkę paprykę. Na połówkę ciasta wyłożyć ketchup, starty ser, pieczarki z cebulką, szpinak, paprykę, oliwki, jeszcze raz ser. Ciasto złożyć na pół, zagnieść końcówki. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać kminkiem. Piec około 20 min 200stopni.