Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Camembert z żurawiną"
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 482
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 482
Składniki
Seler i paprykę myjemy, czyścimy, kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z żółtym serem. Całość przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką.
Serki camembert przekrawamy wszerz na połowy. Napełniamy farszem warzywno-serowym. Składamy w całość i lekko dociskamy, by góra skleiła się z dołem.
Serki panierujemy najpierw w rozmąconym jajku, a potem w bułce. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Przekładamy na talerze, podajemy z konfiturą żurawinową do mięs. Każdą porcję dekorujemy ziołami: roszponką, bazylią itp.
Czas przygotowania 25 minut. Cena jednej porcji około 1,90 zł. Wartość odżywcza jednej porcji: 240 kcal , Białko: 10,1 g,Tłuszcz: 7,2 g, Węglowodany: 12 gŹródło: Rewia