Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo sycace danie latwe w wykonaniu.
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4295
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11705
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6690
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5545
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13789
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 136
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4295
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11705
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6690
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5545
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13789
Składniki
Na farsz. Na rozgrzana patelnie z niewielka iloscia oliwy z oliwek dodac pokrojona na mala kosteczke cebule i posmazyc nastepnie wrzucamy czosnek mieso mielone mieszamy az mieso dojdzie nastepnie wlewamy 1szklanke sosu pomidorowego i czekamy za wszystko sie zagotuje doprawiamy sola pieprzem i orygano(uwaga farsz ma miec konsystencje zwarta tak aby mozna nim bylo nadziac rurki) Na sos besciamella. Do garnka wlewamy mleko dodajemy maslo czekamy az sie zagotuje wsypujemy make i wszystko mieszamy tak aby nie bylo grudek sos ma byc gesty nastepnie dodajemy sol i galke muszkatolowa. Do formy najlepiej zaroodpornej wlewamy szklanke sosu pomidorowego nastepnie kazda rurke makaronu nadziewamy farszem i ukladamy w formie(NIE GOTUJEMY ICH WCZESNIEJ). Gdy zakonczymy etap nadziewania na canelloni wylewamy sos besciamella i posypujemy wszystko zoltym serem. Mozna zrobic pare kleksow z sosu pomidorowego. WAZNE W BOKI FORMY WLEWAMY OK SZKLANKI WODY TAK ABY CANELLONI PODCZAS ZAPIEKANIA ZMIEKLY. Smacznego