Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pychotka - uwaga dużo kalorii :-)))
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 22510
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1915
Zupa z kapusty pekińskiej to połączenie lekkości warzyw i aromatycznego bulio...
Odsłon: 22510
Smaczna i szybka zupa cukiniowa z marchewką, czosnkiem i koperkiem, gotowa w...
Odsłon: 1915
Składniki
Cebulę zeszklić na maśle, dodać rozmrożony i odciśnięty szpinak, czosnek, gałkę muszkatołową, startą marchewkę, sól i pieprz do smaku. Smażyć jeszcze przez chwilę a pod koniec dodać połowę startego sera żółtego. Gdy trochę przestygnie przełożyć do miski i zmieszać z serem białym. Mamy gotowy farsz do naszych canelloni. Teraz wystarczy je krótko obgotować w osolonej wodzie /ok. 5 min/ i nadziać przygotowaną mieszanką. Ułożyć jeden obok drugiego na wysmarowanej tłuszczem blasze, polać sosem beszamelowym i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1/2 godziny. Pod koniec pieczenia posypać serem.