Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pychotka - uwaga dużo kalorii :-)))
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10174
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2799
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1910
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 735
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 4010
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10174
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2799
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1910
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 735
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 4010
Składniki
Cebulę zeszklić na maśle, dodać rozmrożony i odciśnięty szpinak, czosnek, gałkę muszkatołową, startą marchewkę, sól i pieprz do smaku. Smażyć jeszcze przez chwilę a pod koniec dodać połowę startego sera żółtego. Gdy trochę przestygnie przełożyć do miski i zmieszać z serem białym. Mamy gotowy farsz do naszych canelloni. Teraz wystarczy je krótko obgotować w osolonej wodzie /ok. 5 min/ i nadziać przygotowaną mieszanką. Ułożyć jeden obok drugiego na wysmarowanej tłuszczem blasze, polać sosem beszamelowym i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1/2 godziny. Pod koniec pieczenia posypać serem.