Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pychotka - uwaga dużo kalorii :-)))
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2847
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2847
Składniki
Cebulę zeszklić na maśle, dodać rozmrożony i odciśnięty szpinak, czosnek, gałkę muszkatołową, startą marchewkę, sól i pieprz do smaku. Smażyć jeszcze przez chwilę a pod koniec dodać połowę startego sera żółtego. Gdy trochę przestygnie przełożyć do miski i zmieszać z serem białym. Mamy gotowy farsz do naszych canelloni. Teraz wystarczy je krótko obgotować w osolonej wodzie /ok. 5 min/ i nadziać przygotowaną mieszanką. Ułożyć jeden obok drugiego na wysmarowanej tłuszczem blasze, polać sosem beszamelowym i zapiec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok. 1/2 godziny. Pod koniec pieczenia posypać serem.