Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe-zwyczajne z ulubionymi składnikami, czyli ser i pieczarki. Dodatkowo pomidorowa pianka.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5346
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 882
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11779
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5069
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1332
Składniki
Pieczarki zetrzeć na tarce, dodać do mięsa mielonego . Wbić dwa jajka dodać starty kawałek sera, doprawić ulubionymi przyprawami, u mnie sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek. Wymieszać.
W nasze surowe rurki wkładamy przygotowany farsz. Ja to robię małą szprycą cukierniczą z której odkręcam końcówki.
Układamy w naczyniu żaroodpornym.
W misce ubijamy śmietanę, mleko, jajka i koncentrat pomidorowy, dodajemy przyprawy. Wylewamy na nasze rurki, przykrywamy folią aluminiową od góry i pieczemy ok. 30 minut.
Jak są upieczone to zajadamy ze smakiem:)