Do góry

Dania główne Przepis na:

Cannelloni z mięsem mielonym.

Przepis dnia 2013-10-28
Cannelloni z mięsem mielonym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 241 Ocena: 8450

Dodano:

Odsłon: 8848

Danie obiadowe-zwyczajne z ulubionymi składnikami, czyli ser i pieczarki. Dodatkowo pomidorowa pianka.

Składniki

  • makaron cannelloni
  • mięso mielone indycze 250 g
  • 4 duże pieczarki
  • kawałek sera żółtego
  • 2 jajka
  • sól, pieprz, przyprawy
  • sos: 4 łyżki śmietany 18 %
  • 1 jajko
  • 1/4 szklanki mleka
  • 1 czubata łyżka koncentratu pomidorowego
  • przyprawy do smaku
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Pieczarki zetrzeć na tarce, dodać do mięsa mielonego . Wbić dwa jajka dodać starty kawałek sera, doprawić ulubionymi przyprawami, u mnie sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek. Wymieszać.

  2. W nasze surowe rurki wkładamy przygotowany farsz. Ja to robię małą szprycą cukierniczą z której odkręcam końcówki.

  3. Układamy w naczyniu żaroodpornym.

  4. W misce ubijamy śmietanę, mleko, jajka i koncentrat pomidorowy, dodajemy przyprawy. Wylewamy na nasze rurki, przykrywamy folią aluminiową od góry i pieczemy ok. 30 minut.

  5. Jak są upieczone to zajadamy ze smakiem:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dagita 17 października 2013 Czytasz w moich myślach. Właśnie wczoraj myślałam nad daniem z cannelloni a tu taki fajny przepis :) A czy można użyć mięsa mielonego wieprzowego? I jaki wtedy byłby czas pieczenia? Odpowiedzi: 3 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 16 października 2013 Pyszności, muszę przyznać, że świetny sposób na nadziewanie, a ja się zawsze morduję z małą łyżeczką, dzięki kochana :)) Odpowiedzi: 1 ▼

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 16 października 2013 pyszne, żadne danie przyrządzone z miłością nie jest zwyczajne :)bardzo ciekawy pomysł na pomidorową piankę :) Odpowiedzi: 1 ▼

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń