Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie obiadowe-zwyczajne z ulubionymi składnikami, czyli ser i pieczarki. Dodatkowo pomidorowa pianka.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 324
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 59
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 90
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 70
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 324
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 59
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 90
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 70
Składniki
Pieczarki zetrzeć na tarce, dodać do mięsa mielonego . Wbić dwa jajka dodać starty kawałek sera, doprawić ulubionymi przyprawami, u mnie sól, pieprz, czosnek granulowany, majeranek. Wymieszać.
W nasze surowe rurki wkładamy przygotowany farsz. Ja to robię małą szprycą cukierniczą z której odkręcam końcówki.
Układamy w naczyniu żaroodpornym.
W misce ubijamy śmietanę, mleko, jajka i koncentrat pomidorowy, dodajemy przyprawy. Wylewamy na nasze rurki, przykrywamy folią aluminiową od góry i pieczemy ok. 30 minut.
Jak są upieczone to zajadamy ze smakiem:)