Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zapiekanka z rurkami makaronowymi nadziewanymi mięsem i warzywami to danie, które zachwyca bogactwem smaków i aromatów. Połączenie soczystego mięsa, świeżych warzyw oraz kremowego sosu pomidorowo-śmietanowego tworzy niezwykle sycącą i aromatyczną potrawę. Dodatek sera cheddar, który pięknie się zapieka, nadaje daniu wyjątkowej, ciągnącej się konsystencji. To idealna propozycja na rodzinny obiad, który z pewnością zostanie doceniony przez wszystkich przy stole. Zapraszam do wypróbowania tego przepisu i delektowania się jego pysznym smakiem!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5212
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 792
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11601
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1260
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5212
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 792
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11601
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5018
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1260
Składniki
1. Przygotowanie podstawy: Cebulę i czosnek obierz, drobno posiekaj i smaż na rozgrzanym oleju, aż staną się miękkie i lekko złociste. 2. Dodanie mięsa: Do podsmażonej cebuli i czosnku dodaj mięso mielone. Dopraw solą oraz ostrą papryką, a następnie smaż przez około 10 minut, aż mięso się zarumieni.
3. Przygotowanie warzyw: Marchew obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę czerwoną oraz chili oczyść z nasion i pokrój w drobną kostkę. Warzywa dodaj do mięsa i smaż razem przez około 10 minut. 4. Dodanie pomidorów: Do mięsa i warzyw dodaj koncentrat pomidorowy oraz 250 ml przecieru pomidorowego, mieszając smaż przez 3 minuty, aby smaki się połączyły.
5. Napełnianie makaronu: Przygotowanym farszem napełnij rurki makaronowe, a następnie ułóż je w naczyniu żaroodpornym.
6. Przygotowanie sosu: Pozostały przecier pomidorowy wymieszaj ze śmietaną, bazylią, tymiankiem oraz oregano. Tak przygotowanym sosem polej rurki makaronowe w naczyniu. 7. Pieczenie: Przykryj naczynie żaroodporne i piecz w rozgrzanym piekarniku przez 40 minut w temperaturze 180°C.
8. Dodanie sera: Na 10 minut przed końcem pieczenia, odkryj naczynie i posyp zapiekankę startym serem cheddar.
9. Podanie: Zapiekanka jest gotowa do podania. 10. Smacznego!