Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 786
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 919
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Mięso zmielić razem z cukinią ,cebulami ,pomidorami i natką pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Powstałą masą nadziać suche rurki cannelloni. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przygotować sos. W rondelku roztopić masło ,wsypać mąkę i podsmażać 2-3 minuty. Wlać wolno mleko ,doprowadzić do wrzenia i ubijając trzepaczką ,gotować na niewielkim ogniu 5 min. Doprawić do smaku solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową oraz szczyptą cukru. Sosem zalać makaron ,tak aby był cały zakryty. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C ,piec 40 min. Po tym czasie posypać serem i zapiekać jeszcze 5-7 min.