Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 156
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 306
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
Mięso zmielić razem z cukinią ,cebulami ,pomidorami i natką pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Powstałą masą nadziać suche rurki cannelloni. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przygotować sos. W rondelku roztopić masło ,wsypać mąkę i podsmażać 2-3 minuty. Wlać wolno mleko ,doprowadzić do wrzenia i ubijając trzepaczką ,gotować na niewielkim ogniu 5 min. Doprawić do smaku solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową oraz szczyptą cukru. Sosem zalać makaron ,tak aby był cały zakryty. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C ,piec 40 min. Po tym czasie posypać serem i zapiekać jeszcze 5-7 min.