Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100119
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5810
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100119
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1961
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5813
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5810
Składniki
Mięso zmielić razem z cukinią ,cebulami ,pomidorami i natką pietruszki. Przyprawić solą i pieprzem. Powstałą masą nadziać suche rurki cannelloni. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Przygotować sos. W rondelku roztopić masło ,wsypać mąkę i podsmażać 2-3 minuty. Wlać wolno mleko ,doprowadzić do wrzenia i ubijając trzepaczką ,gotować na niewielkim ogniu 5 min. Doprawić do smaku solą ,pieprzem ,gałką muszkatołową oraz szczyptą cukru. Sosem zalać makaron ,tak aby był cały zakryty. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 stopni C ,piec 40 min. Po tym czasie posypać serem i zapiekać jeszcze 5-7 min.