Dania główne Przepis na:
Cannelloni z wędzonym boczkiem

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 4653
Dodano: 19.02.2010
Odsłon: 55616
Składniki
- rurki cannelloni, 1 opakowanie
- gotowane mięso (wołowe,wieprzowe,drobiowe), 60 dag.
- gęsty ketchup, 6 łyżek
- cebula, 1 sztuka
- czosnek, 2 ząbki
- chudy boczek wędzony, 25 dag.
- na sos:
- pieczarki, 15 dag.
- cebula do sosu, 1 sztuka
- śmietana 30-stka, 200 ml.
- pomysł na rybę w sosie śmietanowo-koperkowym Winiary, 1 czubata łyżka
- sól,pieprz,vegeta, do smaku
- serek topiony w plasterkach Maasdamer, 1 opakowanie
5-6 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Przygotowanie
-
Mięso zmielić,dodać usmażoną na szklisto cebulę razem z czosnkiem przeciśnietym przez praskę,ketchup,pokrojony w drobną kostkę boczek wszystko razem dokładnie wymieszać.Doprawiść solą i pieprzem.
-
Przygotować sos:Pieczarki i cebulę drobno pokroić smażyć aż pieczarki zmiękną, wlać ok.pół szkanki wody i śmietanę dodać łyżkę pomysłu Winiary, zagotować doprawić solą i pieprzem.Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną,rurki napełniać mięsnym farszem i układać w naczyniu na wierzchu polać sosem,piec ok 25 minut,5 minut przed końcem pieczenia ułozyć plasterki sera.Życzę smacznego.
Komentarze do przepisu (18)

jagienkaaa 27 czerwca 2011Zgłoś do usunięcia
Bardzo ciekawy przepis!Pozdrawiam3 Kto głosował? | Odpowiedz

Selena0920 16 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Zrobiłam. Pyszne. Polecam3 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwia_winna 14 maja 2010Zgłoś do usunięcia
oj, Olusia, Olusia; mogłabyś napisać jaśniej o co ci chodzi (?) bo szczerze mówiąc to nie za bardzo rozumiem Twego myślenia. wzwiązku z tym mam prośbę, czy mogłabyś wytłumaczyć mi co masz do mego taktu i kultury osobistej? poza tym czytając Twój komentarz odnoszę wrażenie iż tylko czekasz na jakiś min. mój przepis, a tylko po to by go skrytykować... także Olusia; (moja dobra rada dla Ciebie) albo w jedną, albo w drugą stronę, bo inaczej można odnieść wrażenie iż jesteś nijaka...0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 13 maja 2010Zgłoś do usunięcia
kobra01 u mnie też nie jemy mięsa gotowanego z wody bo nam nie smakuje dlatego wymyślam a to pierogi albo krokiety a jak nie mam czasu to robię cannelloni które jest mniej czasochłonne a jeśli chodzi o mięso to ciężko nazwać 60 dag. resztkami a ja gotując porządny rosół daję sporo mięsa mieszanego a nie jakieś resztki pozdrawiam3 Kto głosował? | Odpowiedz

Olusia78 13 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Oliwia_winna, kobra- a może dziewczyny zamiast ciągle krytykować przepisy innych, same podacie jakiś przepis, a my chętnie go skomentujemy, co?Czy internet jest miejscem, w którym takt i kultura osobista nic nie znaczą?
Upodobania kulinarne każdego z nas są wyłącznie naszą sprawą, bo co wypisywać "nie cierpię dań z mięsa gotowanego"? Nie podoba Ci się przepis- nie skorzystasz z niego w swojej kuchni- proste?
4 Kto głosował? | Odpowiedz

AvaGardner 13 maja 2010Zgłoś do usunięcia
ludzie co w z tym keczupem?!: zamiast sosu winiary przeciew bardzo latwo jest zrobis swoj sos no i pieczarki? hmm... zgadzam sie z przedmowcami0 Kto głosował? | Odpowiedz

orchidea2101 13 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Co do smaku to na pewno jest pyszne, ale jakie kaloryczne... Oj!!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

oliwia_winna 13 maja 2010Zgłoś do usunięcia
nie podoba mi się :-(0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 13 maja 2010Zgłoś do usunięcia
Selena ja piekęw 180 stopniach,pozdrawiam3 Kto głosował? | Odpowiedz

Selena0920 13 maja 2010Zgłoś do usunięcia
W jakiej temperaturze piec?0 Kto głosował? | Odpowiedz